NBA – labai arti sugrįžimo: vadovams beliko balsuoti už A. Silverio planą | kl.lt

NBA – LABAI ARTI SUGRĮŽIMO: VADOVAMS BELIKO BALSUOTI UŽ A. SILVERIO PLANĄ

  • 0

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) žengė dar vieną žingsnį suspenduoto sezono atnaujinimo link.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, jog NBA taryba ketvirtadienį balsuos už komisaro Adamo Silverio pateiktą formatą, kuris, tikimasi, bus patvirtintas be jokių trukdžių. Finaliniam sprendimui priimti reikalingi trijų ketvirtadalių vadovų balsai.

Sezono finišas įvyks Walto Disnėjaus pramogų parke Orlande, Floridoje, numatoma data – liepos 31-oji. Realiausias formatas, anot JAV žiniasklaidos, regimas su 20-22 komandomis, tarp kurių patektų abiejose konferencijose iki aštuntos vietos žengiančios ekipos, taip pat per šešerias rungtynes nuo atkrintamųjų barjero esantys klubai.

NBA sezonas buvo įšaldytas komandoms sužaidus 63-67 rungtynes. Istoriškai per likusią sezono atkarpą ekipos, nutolusios nuo atkrintamųjų traukinio per šešerias rungtynes, nebesugebėdavo atsitiesti.

22-ejų komandų plane kartu su 16 atkrintamųjų ekipų regimos Finikso „Suns“, Vašingtono „Wizards“, Sakramento „Kings“, San Antonijaus „Spurs“, Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Portlando „Trail Blazers“.

Jeigu būtų liekama prie 20-ies klubų plano, „Wizards“ ir „Suns“ liktų už borto.

Penktadienį su NBA vadovais kalbėjęsis A. Silveris diskutavo apie keturis galimus sezono atnaujinimo scenarijus. Nepaisant to, kiek komandų galiausiai bus pakviesta, iš žaidėjų pusės buvo pabrėžta, jog šie nenori iš karto stoti į atkrintamųjų kovas.

NBA vadovų aptarti keturi sezono pratęsimo formatai:

– 16 komandų: pradedama nuo atkrintamųjų;

– 20 komandų: grupių principo kovos;

– 22 komandos: galutinių rikiuočių konferencijos išryškinimas su galimybe kabintis komandoms, esančioms už aštuntuko ribos;

– 30 komandų: užbaigti reguliarųjį sezoną sužaidus po 72 rungtynes ir kovoti atkrintamosiose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS