Nė karto neprametęs M. Sajus tapo LKL savaitės naudingiausiu žaidėju | kl.lt

NĖ KARTO NEPRAMETĘS M. SAJUS TAPO LKL SAVAITĖS NAUDINGIAUSIU ŽAIDĖJU

  • 0

Praėjusią savaitę tapęs pirmuoju klubu, „Betsafe–LKL“ nugalėjusiu Kauno „Žalgirį“, Panevėžio „Lietkabelis“ įgautą pagreitį išlaiko ir toliau – šeštadienį Nenado Čanako auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje be pasigailėjimo sutriuškino vienus iš tiesioginių savo konkurentų Klaipėdos „Neptūną“.

Panevėžiečiai tas rungtynes laimėjo net 102:64, o ryškiausiai žibėjęs laimėtojų aukštaūgis Martynas Sajus tapo naudingiausiu savaitės žaidėju.

Vidurio puolėjas rungtynėse pademonstravo neįtikėtiną tikslumą – pataikė visus 11 mestų dvitaškių, pridėjo du tikslius baudos metimus ir, neprametęs nė vieno metimo, iš viso surinko 24 taškus bei 29 naudingumo balus. Visa tai – vos per 22 aikštėje praleistas minutes.

Šiame susitikime M. Sajus pagerino visą šūsnį asmeninių karjeros rekordų: jis pataikė daugiausiai dvitaškių, surinko daugiausiai taškų ir sukaupė daugiausiai naudingumo balų per trejų metų karjerą „Betsafe–LKL“.

Centras pastaruoju metu demonstruoja solidžią formą – prieš kiek daugiau nei savaitę vykusiose rungtynėse su „Šiauliais“ sugebėjo surinkti 28 naudingumo balus.

Tiesa, nors ir tapo savaitės MVP, M. Sajus nebuvo didžiausią naudingumą užfiksavęs krepšininkas – tokiu tapo Kėdainių „Nevėžį“ Kaune į priekį traukęs Laurynas Beliauskas.

Šis akistatoje su šalies čempionais „Žalgiriu“ taip pat vieną po kito gerino karjeros rekordus – surinko 28 taškus (8/8 dvit.) ir surinko net 33 naudingumo balus, taip pasiekdamas tris asmeninius karjeros rekordus.

Tačiau naudingiausiu klaipėdietis netapo dėl to, jog jo komanda Kaune akistatą pralaimėjo 84:89.

Be šių dviejų krepšininkų, į naudingiausiųjų penketuką taip pat pateko Johnas Gillonas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Gytis Radzevičius (Utenos „Juventus“) bei Aurimas Urbonas („Šiauliai“).

Būtent A. Urbonas labiausiai prisidėjo prie to, jog šiauliečiai namuose svečius nugalėtų 97:84 ir taip nutrauktų septynių nesėkmių seriją.

Pasvaliečius tame mače į priekį traukti bandė J. Gillonas. Pagrindinis komandos įžaidėjas įmetė 21 tašką, atkovojo 6 kamuolius, išprovokavo 5 oponentų pražangas ir iš viso surinko 27 naudingumo balus, tačiau į pergalę ekipos neištempė – pasvaliečiai lygoje suklupo jau penktą kartą iš eilės.

Vietą penketuke užėmė ir „Juventus“ lyderis G. Radzevičius. Naudingiausias uteniškių krepšininkas dar kartą iššovė šeštadienio akistatoje su Vilniaus „Rytu“.

Čia krašto puolėjas surinko 17 taškų, atkovojo 7 kamuolius, pagerino karjeros rekordą su 5 rezultatyviais perdavimais ir, sukaupęs 26 naudingumo balus, ryškiausiai prisidėjo prie to, jog Žydrūno Urbono auklėtiniai antrą kartą per pastarąsias kelias savaites nugalėtų vilniečius savo arenoje – šį kartą pergalė buvo pasiekta 83:81.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS