Neįtikėtinai pratęsime išsigelbėję Lietuvos 3x3 vyrai – pasaulio čempionato finale | kl.lt

NEĮTIKĖTINAI PRATĘSIME IŠSIGELBĖJĘ LIETUVOS 3X3 VYRAI – PASAULIO ČEMPIONATO FINALE

  • 0

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė užfiksavo geriausią rezultatą per pasaulio čempionatų istoriją.

Igno Vaitkaus, Gintauto Matulio, Marijaus Užupio ir Dariaus Tarvydo atstovaujama komanda Antverpene per pratęsimą 18:17 nugalėjo Prancūziją.

Pusfinalio barjerą perlipusi Lietuvos rinktinė finale susitiks su Serbija, kuri 17:12 įveikė Belgiją.

Pratęsimo pradžioje Lietuvai koją pakišo susirinktos pražangos. Dešimta pražanga reiškė, jog prancūzai gali mesti dvi baudas ir laimėti rungtynes (16:16). Taip neatsitiko – Leo Cavaliere prametė vieną baudą (17:16).

G. Matulis perėmė kamuolį ir išlygino rezultatą, o vėliau dar sykį perėmė kamuolį. Šansą gavęs I. Vaitkus išplėšė pergalę (18:17).

Pratęsime žaidžiama tol, kol viena komanda įmes 2 taškus.

Lietuviams I. Vaitkus pelnė 6 taškus, D. Tarvydas ir M. Užupis – po 5, G. Matulis – 2.

Lietuviams tai trečias dalyvavimas pasaulio čempionate. Iki šiol aukščiausia vieta – 4 – buvo užimta 2014 m.

„Jaučiuosi piktas, bet ir laimingas. Negaliu pamiršti tos pražangos, bet mes – finale, – po mačo džiaugsmu tryško D. Tarvydas. – Serbija yra geriausia komanda pasaulyje, bet jei nori būti geriausias – turi nugalėti geriausius. Aš padarysiu viską, kad juos nugalėtume.“

Prancūzai dvikovoje su lietuviais prarado vieną žaidėją. Beveik įpusėjus mačui (7:10) Antoine'as Eito, susidūręs su G. Matuliu, parkrito ant žemės ir susigriebęs už pėdos klykė iš skausmo.

Nepaisant to, A. Eito šlubčiodamas sugrįžo ant suoliuko ir bandė suteikti poilsio savo komandos draugams.

Aktyviai mačą pradėjo I. Vaitkus, kurio keturi taškai leido įgyti pranašumą (4:2). Tada solidesnę atkarpą sužaidė prancūzai, kurie sumetė 4 taškus paeiliui ir perėmė iniciatyvą (6:4).

Varžovų dominavimą nutraukė G. Matulis ir M. Užupis (6:6), tačiau prancūzai dukart įmetė iš toli (7:10). Lietuviams pavyko rasti atsakymą – M. Užupio ir D. Tarvydo taškai leido išlyginti rezultatą (10:10).

Lietuviai turėjo šansą nurūkti į priekį (13:11), bet prancūzų trys taškai iš eilės vėl įžiebė dramatišką kovą (13:14). Likus pusantros minutės prancūzai įmetė ir tolimą metimą, bet D. Tarvydas atsakė tuo pačiu (15:16). Likus 23 sekundėms D. Tarvydas išlygino rezultatą (16:16), o per lemiamas atakas nė viena ekipa taškų nepelnė.

Lietuvos vyrai į pasaulio pirmenybes atvyko su 2 reitingu, o prancūzai – 8.

Mūsiškiai grupės etape pasiekė visas 4 pergales ir išvengė aštuntfinalio. Iškart į ketvirtfinalį žengę Dainiaus Novicko auklėtiniai 21:11 nepaliko vilčių JAV rinktinei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS