„Neptūno“ dubleriai favoritams nepasipriešino | kl.lt

„NEPTŪNO“ DUBLERIAI FAVORITAMS NEPASIPRIEŠINO

Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai tęsia pergalingą žygį NKL – VIKINGLOTTO pirmenybėse. Lygos lyderiai savo aikštėje 86:62 (20:12, 27:14, 22:20, 17:16) nepaliko šansų jauniesiems Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkams.

„Sūduvos-Mantingos“ komandai, praleidusiai keletą turų dėl koronaviruso, pastaruoju metu teko žaisti intensyviu rungtynių grafiku, bet tai suvalkiečiams netrukdo išlikti NKL viršūnėje. Antradienį savo aikštėje egzaminuodami „Neptūno“ dublerius Marijampolės krepšininkai, savo gretose neturėdami traumuoto gynėjo Tomo Galecko, laukė atkaklios kovos, tačiau laimėjo be įtampos. Jau antrojo ketvirčio pradžioje šeimininkai atitrūko dviženkle persvara. Po Žygimanto Šimonio dviejų tritaškių iš eilės bei vidurio puolėjo Edvino Jezukevičiaus galingo dėjimo iš viršaus šeimininkai jau buvo priekyje 30:15. Ir privertė prašyto minutės pertraukėlės Simoną Serapiną. Tačiau klaipėdiečiams sunkiai sekėsi rasti priešnuodžių prieš įspūdingą „Sūduvos-Mantingos“ puolimą ir svečiai netrukus jau atsilikinėjo triuškinamai 19:39. Po pertraukos vaizdas nesikeitė, o ketvirtajame kėlinyje „Sūduvos-Mantingos“ pranašumas pasiekė rekordinį 31 tašką (86:55).

Šeimininkų gretose pirmaisiais smuikais griežė aukštaūgiai. E.Jezukevičius per 19 minučių pelnė 19 taškų (5/7 dvit., 3/4 trit.) ir surinko 20 naudingumo balų. Aurimas Kieža pridūrė 13 taškų. Kostas Jonuška (4/6 trit.) surinko 12 taškų. Tiek pat pelnė Žygimantas Šimonis (3/5 trit.).

„Neptūnui-Akvaservis“ daugiausia taškų pelnė Matas Vaitkus 17, Gediminas Leščiauskas 12, Dovydas Romančenko 10. Klaipėdiečių lyderis Nojus Mineikis, atstovaujantis ir pagrindinei ekipai LKL čempionate, šį kartą pasižymėjo perimtais kamuoliais (3), bet per 26 min. Surinko sau neįprastai mažą taškų dozę – tik 8.

Po mačo Marijampolės komanda lieka pirmojoje NKL vietoje su 11 pergalių ir 2 pralaimėjimais. Antroje vietoje žengiančius Kauno „Žalgirio“ dublerius suvalkiečiai lenkia 2 pergalėmis. „Neptūno“ jaunimas su 5 pergalėmis ir 5 nesėkmėmis rikiuojasi 8-as tarp 15-os kolektyvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS