Netikėtumas Taline: Lietuvos krepšininkai krito nervų kare su estais | kl.lt

NETIKĖTUMAS TALINE: LIETUVOS KREPŠININKAI KRITO NERVŲ KARE SU ESTAIS

Lietuvos krepšinio rinktinei kelias į 2025 metų Europos čempionatą nebus rožėmis klotas. Tuo lietuviai įsitikino pirmadienį Taline patirdami pirmąją nesėkmę atrankos turnyre. H grupės mače šeimininkai 65:59 patiesė mačo favoritus.

Kaziui Maksvyčiui tęsiasi maksimalių išbandymų metas. Kauno „Žalgirio“ klubą praėjusių metų pabaigoje palikęs specialistas gavo skaudų niuksą ir Lietuvos rinktinėje. Jo diriguojami lietuviai pademonstravo skurdų puolimą, į šeimininkų krepšį sukrapštydami vos 59 taškus. Šio indėlio nepakako, kad mūsų krepšininkai iš Estijos grįžtų būdami H grupės lyderiais. Šią poziciją užėmė jų priešininkai, pirmajame ture išvykoje 74:69 pranokę Šiaurės Makedonijos krepšininkus. Mūsiškiai Vilniuje 83:64 buvo įveikę Lenkijos komandą.

Lietuvos rinktinės nesėkmę lėmė tragiška atkarpa antrajame kėlinyje ir silpnai sužaistas paskutinis ketvirtis. Po apylygio rungtynių starto lietuviai pirmojo ketvirčio pabaigoje įgijo nedidelį pranašumą (18:12). Vis tik tuomet estai pelnė net 16 taškų be atsako ir mūsiškių deficitas greitai tapo dviženklis – 18:28. Atkutę Lietuvos krepšininkai prieš pertrauką sugebėjo sušvelninti atsilikimą iki 4 taškų – 37:41.

Trečiasis kėlinys svečiams kur kas geriau klostėsi gynyboje, tačiau puolime vis dar sunkiai sekėsi pralaužti ledus. Siimas-Sanderis Vene su ketvirčio sirena smeigė tritaškį ir lemiamą 10 minučių atkarpą lietuviai pasitiko švieslentėje degant apvaliai lygybei – 50:50. Taškus abi ekipos ir toliau rinko sunkiai, bet kiek sėkmingiau tai darė šeimininkai, kurie likus dviem minutėms pirmavo 61:56.

Tuomet Ąžuolas Tubelis dėjimu pataisė netaiklų metimą, o Maikas Kotsaras prametė abi baudas (58:61). Edgaras Ulanovas savo ruožtu realizavo vieną baudos metimą, bet į tai dvitaškiu atsakė Kristianas Kullamae (59:63). Po minutės pertraukėlės Osvaldas Olisevičius prasižengė puolime, o varžovams pergalę įtvirtino Marto Rosenthalio baudos.

Mūsiškiai leido oponentams dominuoti po krepšiu. Pagal atkovotus kamuolius nusileista 29:48. Dar sunkiau sekėsi kovoje dėl puolime atšokusių kamuolių – 2:15. Taip pat apie sunkiai besiklosčiusį puolimą byloja prastesni skaičiai rezultatyvių perdavimų statistikoje – 10:21.

Ryškiausias lietuvių gretose buvo kapitonas, kuris pelnė 16 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų. Tomas Dimša pelnė 14 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir taip pat surinko 15 naudingumo balų.

Su vyrų rinktinės marškinėliais oficialiame mače pirmąsyk pasirodė Matas Jogėla. Tik dvikovos išvakarėse prie komandos prisijungęs krepšininkas per daugiau nei 10 minučių pelnė tašką ir surinko -2 naudingumo balus.

Rungtynes praleido kojos skausmus rungtynių dieną pajutęs Deividas Sirvydis, tad šįkart susitikimui K. Maksvytis galėjo registruoti tik 11 žaidėjų. Taip pat į Taliną nevyko sveikatos problemų turėję Martinas Gebenas ir Margiris Normantas.

Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė: Edgaras Ulanovas 16, Tomas Dimša 14, Lukas Lekavičius 7, Ąžuolas Tubelis 6.

Estijai: Janari Joesaaras 18, Siimas-Sanderis Vene 13, Maikas Kotsaras 11, Martas Rosenthalis 8, Kristianas Kullamae 6.

Tai buvo paskutinis Lietuvos rinktinės mačas prieš vasarą laukiantį bandymą įveikti Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankos barjerus. Europos čempionato kvalifikacinės kovos tęsis tik ateinantį lapkritį, kuomet mūsiškių lauks du mačai su Šiaurės Makedonijos komanda. Pastaroji šiandien 96:71 įveikė autsaiderę Lenkijos ekipą ir su lietuviais dalinasi 2-3 vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Anonimas

amzini tik pasiteisinimai kodel nesigavo.. jam is manes pagaros - 0

Anonimas

jam nebent kazaxijos ultra kojine treniruot, bet ne Lietuvos rinktine!!! kaip zalgiri nuvede i dugna taip ir rinktine nugramzdins, chexolas raudonzandis drushkis..

antanas

taip žaisdami jie į olimpiadą nepateks - yra apie ką pagalvoti, ypač dėl trenerio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS