Orakulo etiketę gavęs A. Sireika turi prognozę pusfinalio mačui Panevėžyje | kl.lt

ORAKULO ETIKETĘ GAVĘS A. SIREIKA TURI PROGNOZĘ PUSFINALIO MAČUI PANEVĖŽYJE

Antanas Sireika liūdėjo, kad negalėjo dar sykį pradžiuginti geltonos jūros Šiaulių arenos tribūnose bei pranašavo kito pusfinalio atomazgą. „Šiauliai-7bet“ namuose 77:87 nusileido Vilniaus „Rytui“ ir pralaimėjo pusfinalio seriją 1-3.

„Apmaudu, kad pralaimėjome kovą dėl patekimo į finalą, – sakė Sireika. – Džiugu, kad po ilgos pertraukos „Šiauliai-7bet“ kaunasi finalo ketverte. Mintys dvejopos.

Šiandien pritrūko jėgų, kozirių, bet buvo geras nusiteikimas, psichologinis klimatas pusę rungtynių. Po pertraukos pradėjome byrėti, kai mus šiek tiek paspaudė. Mačiau, kad pavargę, neklauso nei kojos, nei rankos. Džiaugiuosi, kad kovėsi iki galo ir žmonės pasakė, kad šaunuoliai, kovėtės, gaudėte iki paskutinių sekundžių.“

Spaudos konferencijoje po mačo Vilniuje Sireika pateikė 100 proc. pasiteisinusią Eurolygos pranašystę.

Trečiadienį 66-erių strategas sakė, kad finale susitiks Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“.

Dabar Sireika pateikė savo spėjimą ir intriguojančiam ketvirtajam serijos mačui tarp „Lietkabelio ir „Žalgirio“. Pastarojoje serijoje rezultatu 2-1 pirmauja panevėžiečiai ir šeštadienį žais namuose.

„Aš galvoju, kad kitas rungtynes laimės „Žalgiris“. Seriją – bus matyt“, – sakė Sireika.

Paprašytas nuspėti ir Eurolygos laimėtoją Sireika jau kratėsi: „Negadinkite mano orakulo etiketės.“

Šiame mače šiauliečių treneris į rotaciją sugrąžino Nemanja Bezbradica ir Martyną Varną, kurie praleido trečiąjį mačą dėl traumos. Komandai vis dar negalėjo Paulius Danusevičius.

Treneris sakė, kad nelabai ir tikėjosi solidaus sugrįžusių žaidėjų indėlio.

„Niekada nebūna, kad sugrįžta geros formos. Kai grįžta žmogus po traumos, jis yra statistinis vienetas, bet ne toks kovotojas, koks buvo. Eurolygoje visko būna, bet čia žais tada, kai įgaus formą, pasportuos su komanda. Džiaugiuosi, kad jie galėjo judėti, Varnas bėgiojo šlubčiodamas. Pagarba kovojantiems“, – sakė Sireika.

Šiauliečiams sunku buvo sulaikyti Speedy Smithą, nugalėtojams surinkusį 21 tašką, pataikiusį 6 iš 13 tritaškių. Amerikietis atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo bei užfiksavo 16 naudingumo balų.

„Antrojo kėlinio pabaigoje jis įmetė tritaškį ir sakiau Baslykui, kad jis neteisingai gynėsi ir gaus dar ne tiek tritaškių. Tai sako mano patirtis. Jei žaidėjas yra metikas ir nori gauti kamuolį, tai reikia daryti viską, kad jis negautų. Smithas nebuvo įmetęs iki tol, sakiau, kad leistų veržtis, bet įmetė tritaškį ir išėjome į pertrauką blogos nuotaikos. Jis pagavo gerą momentą ir sumetė. Ne vien mes turime problemų su juo“, – sakė Sireika.

Mažojo finalo seriją šiauliečiai pradės gegužės 25 d. arba Kaune, arba Panevėžyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

delfio olrakulas

aik na-ui,sireika

ech,

"Šiauliai" jūs mano meile, didžiausi pagarba treneriui ir žaidėjams.

Kaunas

Pagarba Šiauliams ir visai komandai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS