Sustabdyto „Žalgirio“ galvos skausmas: ir dėl sutarčių, ir dėl sirgalių | kl.lt

SUSTABDYTO „ŽALGIRIO“ GALVOS SKAUSMAS: IR DĖL SUTARČIŲ, IR DĖL SIRGALIŲ

„Liūdna diena, nes buvo vilties, kad dar galėsime pratęsti tai, ką pradėjome“, – atsiduso Paulius Motiejūnas. Kauno „Žalgirio“ klubo vadovas neslėpė iki paskutinės akimirkos tikėjęs, kad Eurolygos sezonas bus pratęstas.

COVID-19 pareikalavo naujos aukos. Pirmadienį Eurolyga išplatino oficialų pranešimą, jog dėl viruso pandemijos kovo viduryje sustabdytas turnyras pratęstas nebus. Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu sprendimą motyvavo nenoru rizikuoti žaidėjų sveikata bei tuo, jog tęsti sezoną nemato realių galimybių.

Šiai pozicijai pritarė ir dauguma Eurolygos klubų. Tą pačią dieną Kaune surengtoje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas išdėstė klubo poziciją bei plačiau paaiškino situaciją.

„Pirmiausia norime padėkoti sirgaliams, žaidėjams ir treneriams už sezono metu įdėtą darbą“, – sakė P.Motiejūnas.

– Kaip Eurolygos klubų vadovų konferencijoje, kurioje buvo padėtas šis taškas, pasiskirstė balsai?

– Realiai net nebalsavome. J.Bertomeu pasakė, kad siūlo nutraukti sezoną, nes nėra galimybės varžybas pratęsti. Bendru sutarimu taip ir padarėme.

– Kokia buvo „Žalgirio“ pozicija šiuo klausimu?

– Mes norėjome žaisti, visą laiką taip sakėme. Stengėmės organizuoti turnyrą Lietuvoje ir manome, kad tai būtume pavykę. Bet buvo pabrėžta, kad šalyse situacija yra skirtinga, pavyzdžiui, Rusijoje ji yra daug sudėtingesnė nei pas mus. Tai dalykai, kurių negalime kontroliuoti. Nebuvo ginčių, tiesiog Eurolyga tas kortas žino daug geriau, o mes jų nuomone pasitikime.

– Vis dėlto ar, jūsų žiniomis, buvo daugiau klubų, norinčių tęsti sezoną?

– Tiek pat buvo klubų norinčių ir tęsti, ir netęsti. Nors ne su visais šnekėjome, bet, manau, būtų pasiskirstę maždaug per pusę.

– Ar Eurolyga turėjo konkretų planą, kaip būtų tęsiamas sezonas, ar buvo laukiama balsavimo rezultatų, o planuojama vėliau?

– Turėjome planą ir žinojome, kaip ir kokiuose miestuose žaisime, pagal kokį formatą tai vyktų. Buvo kalbama ir su Lietuvos valdžia. Buvo aišku, kaip reikėtų karantinuotis ir saugoti tiek aptarnaujančio personalo, tiek teisėjų, tiek žaidėjų sveikatą. Darbo buvo atlikta nemažai.

– „Žalgiris“ buvo atnaujinęs treniruotes arenoje. Ar dabar visi žaidėjai vėl bus išleisti atostogų?

– Po priverstinių atostogų prasideda vasaros atostogos. Kaip ir kiekvieną vasarą bus individualūs planai tiek jaunimui, tiek pagrindinei komandai. Kad galėtų tobulėti, sutartis turintiems žaidėjams salė liks atvira.

– Kokie yra artimiausi Eurolygos ateities planai?

– Pirmiausia reikia suskaičiuoti nuostolius, kiek pinigų praranda klubai bei pati Eurolyga. Šitų skaičių dar nežinome. O vėliau vyks kalba su ELPA (Eurolygos žaidėjų sąjunga), ypač dėl žaidėjų, turinčių ilgalaikius kontraktus, nes akivaizdu, kad rinka tikrai keisis. Tik turėdami visą informaciją žinosime kaip ir ką dėliotis dėl kito sezono. Mūsų tikslas – startuoti kaip ir pernai – spalio pradžioje ir sužaisti normalų sezoną.

– Ar pagal dabar turimą informaciją yra prognozės, kaip gali keistis „Žalgirio“ ekipos sudėtis?

– Prognozės yra, bet kol kas turime daug žaidėjų su vadinamais „pliusais“ sutartyse, tad teks kalbėtis su agentais ir žiūrėti dėl galimo pratęsimo. Didžiausias klausimas dabar yra dėl kitų metų biudžeto, yra daug rizikos ir nežinome, ar žaisime su gerbėjais, ar be. Kol kas net nežinome sumų, pagal kurias galima rašytis sutartis. Tai – esminis dalykas.

– Ar buvo aptarta dėl galimybės kitą sezoną žaisti jau stebint žiūrovams tribūnose?

– Nesitarėme, nes visose šalyse situacija yra skirtinga. Mums svarbiausia bendrauti su savo šalies valdžia, Sveikatos apsaugos ministerija, nes jie turi visą informaciją, reikalingą prognozėms. Rasti vieną nuomonę su kitomis šalimis kol kas sudėtinga. Pasakysiu tik tiek, kad apie kito sezono pavėlinimą kalbų nebuvo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bufetava

Ar ne laikas zalgiri isvis isformuoti? Kam jie reikalingi?

reda

NA MOTIEJAU TAIGI PERVES ZALGIRIO VARDU PINIGUS VERYGAI KAUNO MEDIKAMS PADARYSI GERA DARBA NORS

Kokia nelaimė!

Kad tik didesnių bėdų nebūtų. O čia galvos skausmas tik dėl pinigų. Jokio lietuviško sporto nebėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS