P. Motiejūno noras: Eurolyga turėtų mokytis iš NBA ekonominio modelio | kl.lt

P. MOTIEJŪNO NORAS: EUROLYGA TURĖTŲ MOKYTIS IŠ NBA EKONOMINIO MODELIO

  • 1

Paulius Motiejūnas nespindi simpatijomis Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) demonstruojamam krepšiniui, tačiau Kauno „Žalgirio“ vadas aiškiai mato, ko Eurolyga galėtų pasimokyti iš stipriausios pasaulio lygos.

Prieš reguliariojo sezono pabaigą Eurolygos vadovų tinklalaidėje dalyvavęs Motiejūnas įspūdžiais dalijosi kartu su Milano „Armani Exchange“ vadovu Christosu Stavropoulosu ir Stambulo „Fenerbahče“ bosu Maurizio Gherardini.

Vedėjui Joe Arlauckui pakreipiant temą apie skirtumus tarp Eurolygos ir NBA, Stavropoulos ir Gherardini susilaikė nuo kritiškesnių žodžių bei elitiniam Europos turnyrui priskyrė po išskirtinę savybę, pažymėdami pirmenybėse kunkuliuojantį atsidavimą ir adrenaliną.

Tuo metu Motiejūnas išsiplėtė ir skirtumų ieškojo iš klubų ūkinės pusės.

„NBA neabejotinai turi geresnę ekonominę sistemą ir valdymo modelį. Mano manymu, Eurolyga ir visi klubai turėtų labiau koncentruotis ties tuo, ypatingai pandemijos fone. Turime surinkti biudžetus, privalome rasti bendras taisykles, kaip galėtume išgyventi visi kartu, – tinklalaidėje „The Crossover“ kalbėjo „Žalgirio“ galva. – Ne vien tik didžiausias biudžetas ar turtingiausias savininkas kuria pranašumą. Lygai ir klubams reikėtų susitelkti būtent ties tuo.

Mūsų krepšinio produktas – geresnis nei NBA. Man nepatinka žiūrėti NBA. Pakanka pamatyti dviejų minučių apžvalgą, kuri apibendrina, ką ši lyga suteikia žiūrovui. Eurolygoje dažniausiu atveju viskas vyksta taškas į tašką. Kiekviena diena yra kupina atsidavimo, adrenalino ir aistros.“

„Grįšiu ir prie fanų temos. Jie NBA arenose ateina pažiūrėti šou, o Eurolygoje besirenkantys sirgaliai – pasirengę mirti dėl komandos, atiduoti visą savo energiją, išrėkti plaučius ir priekaištauti teisėjams, ypatingai Kaune. Būtent tai parodo, kaip jie palaiko komandą ir kiek labiau yra įsitraukę nei NBA aistruoliai. Aišku, matome, kaip viskas ten keičiasi per atkrintamąsias ir finalus. Bet Eurolygoje džiaugiuosi, jog tai galime patirti tiek išgirdę Eurolygos himną, tiek kiekvienose lygos rungtynėse“, – tęsė Motiejūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nu na

Tas su Šekauskiene galetu dalyvauti bedavojimo čempionate

SUSIJUSIOS NAUJIENOS