Paaiškėjo Lietuvos trijulių krepšinio rinktinės varžovės olimpinėje atrankoje | kl.lt

PAAIŠKĖJO LIETUVOS TRIJULIŲ KREPŠINIO RINKTINĖS VARŽOVĖS OLIMPINĖJE ATRANKOJE

  • 0

Europos 3x3 čempionate bronzos medalius iškovojusi Lietuvos vyrų rinktinė pateko į olimpinės atrankos turnyrą ir sužinojo savo varžovus.

Lapkričio 1-ąją Japonijoje buvo suskirstytos moterų ir vyrų rinktinės į 4 grupes po 5 komandas. Iš 20 atrankoje dalyvausiančių rinktinių bilietus į Tokijo olimpines žaidnyes iškovos 3 komandos.

Lietuvos rinktinė pateko į B grupę, kur susitiks su JAV, Belgija, Pietų Korėja ir Naująja Zelandija. Į kitą etapą žengs dvi stipriausios komandos.

Olimpinė atranka įvyks 2020-ųjų kovo mėnesį Indijoje.

Taip pat Japonijoje buvo paskelbtos po 4 stipriausias komandas, tiesiogiai patekusias į Tokijo olimpines žaidynes, pagal lapkričio 1-osios šalių reitingą.

Vyrų grupėje tiesiogiai į olimpines žaidynes pateko geriausią reitingą turinčios Serbija, Rusija, Vokietija ir Japonija, moterų – Rusija, Kinija, Mongolija ir Rumunija.

Oficialiai dar nėra paskelbta, kas Lietuvai atstovaus olimpinės atrankos turnyre, tačiau neabejojama, jog komanda bus sudaryta Šakių „Gulbelės“ pagrindu (Marijus Užupis, Aurelijus Pukelis, Paulius Beliavičius ir Šarūnas Vingelis).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS