Paprakaituoti turėjęs „Žalgiris“ nugalėjo „Neptūną“ | kl.lt

PAPRAKAITUOTI TURĖJĘS „ŽALGIRIS“ NUGALĖJO „NEPTŪNĄ“

  • 1

Dvigubą Eurolygos savaitę Kauno „Žalgirio“ (16-2) krepšininkai pasitinka pakiliomis nuotaikomis. Martino Schillerio auklėtiniai LKL pirmenybėse sekmadienio vakarą namuose 85:72 (22:26, 27:11, 16:17, 20:18) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (8-13).

„Žalgiris“ ir „Neptūnas“ susitiko ir KMT turnyro pusfinalyje prieš 15 dienų, o tuomet rimtą kovą čempionams pasiūlę uostamiesčio krepšininkai koja kojon su varžovais žengė tris kėlinius.

Sekmadienį Kaune klaipėdiečiai ir vėl pagavo apsnūdusius oponentus, tačiau apylygis žaidimas vyravo tik maždaug kėlinį.

„Neptūnas“ spurtavo 12:2, tačiau greitos minutės pertraukėlės paprašęs Martinas Schilleris sudėliojo savo kareivėlius į tinkamas vietas, o „Žalgiris“ atsakė dar įspūdingesne atkarpa 14:0.

Po pirmojo ketvirčio LKL čempionai turėjo 4 taškų deficitą (22:26), tačiau antrajame kėlinyje įrodė savo pranašumą – jį laimėjo net 27:11 ir susikrovė dviženklį pranašumą (49:37), o kėlinio vyšnaite ant torto tapo galingas Joffrey Lauvergne'o dėjimas per Simą Galdiką.

Jį žalgiriečiai išlaikė viso likusio susitikimo metu ir iškovojo eilinę pergalę vietiniame fronte, kuri jiems buvo ketvirtoji iš eilės.

Nors ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ laikėsi per kovinį atstumą, M.Schilleris paskutinį penketą minučių aikštėje laikė tris įprastai mažiau pasireikšti gaunančius krepšininkus – Karolį Lukošiūną, Mareką Blaževičių ir Steve'ą Vasturią, tačiau vaizdo jie aikštėje tikrai negadino.

Likus kiek daugiau nei minutei į aikštę žengė ir jaunasis Mantas Rubštavičius.

„Žalgiris“ toliau tvirtai pirmauja pirmenybėse, o „Neptūnas“ yra septintas.

Kauniečiai šią savaitę Eurolygoje žais prie Milano „Olimpia“ ir Vilerbano ASVEL klubus.

Kauno „Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 11, Marius Grigonis ir Augustine'as Rubitas po 10, Lukas Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas po 9.

Klaipėdos „Neptūnas“: Darrinas Dorsey 12, Benas Griciūnas 11, Džiūgas Slavinskas 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PNo

Kam varginti žaidėjus prieš Eurolygos rungtynes? Turėjo žaisti dubleriai- pralaimėjimas nieko nereikštų Kas paaiškins Šileriui, kad lietuviams svarbiausia ,kad jų komandos laimėtų prieš užsienio komandas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS