Paskelbtas Lietuvos 3x3 rinktinės kandidatų sąrašas Tokijo olimpiados atrankai | kl.lt

PASKELBTAS LIETUVOS 3X3 RINKTINĖS KANDIDATŲ SĄRAŠAS TOKIJO OLIMPIADOS ATRANKAI

  • 1

Sekmadienį prasideda Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės kelias į Tokijo olimpines žaidynes. Trylika geriausių šios sporto šakos atstovų renkasi į šešių dienų trukmės stovyklą Anykščiuose.

Nors galutinis tikslas yra Tokijas, kelialapį į Japoniją reikės iškovoti olimpiniame atrankos turnyre, kuris vyks gegužės 26-30 dienomis Graco mieste (Austrija).

40 komandų, kurios dalyvaus olimpinėje atrankoje, bus suskirstytos į dvi grupes ir 3 geriausios ekipos iš kiekvieno pogrupio gaus bilietą į 2021 metų Tokijo olimpiadą.

Rinktinės kandidatų sąrašas:

Ignas Vaitkus

Žygimantas Skučas

Vytautas Šulskis

Gintautas Matulis

Darius Tarvydas

Aurimas Urbonas

Aurelijus Pukelis

Šarūnas Vingelis

Paulius Beliavičius

Marijus Užupis

Šarūnas Beniušis

Žygimantas Šimonis

Paulius Semaška

Vienas geriausių šalies trijulių krepšinio atstovų – Marijus Užupis – dar nėra pasveikęs po sunkios kelio traumos, tačiau jis gyja sparčiau nei tikėtasi ir jau gali mėtyti į krepšį, todėl į kandidatų sąrašą nuspręsta įtraukti ir šį krepšininką.

Rinktinei vadovauja Dainius Novickas, o kartu su juo trenerių štabe darbuojasi ir Utenos „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas bei dar keli uteniškių ekipos atstovai.

„Bandysime po truputį susigyventi 3x3 krepšinyje. Sąlygos yra tobulos, trijulių krepšinis tokios stovyklos dar nėra matęs. Visi yra draugai, todėl nuotaikos bus puikios. Tiek sporto, tiek treniruoklių salės dirba visą parą – bus produktyvus darbas, išmėginsime vyrus“, – apie Anykščiuose sudarytas sąlygas kalbėjo D. Novickas.

Mintimis apie trijulių rinktinės pasiruošimo olimpinei atrankai pradžią pasidalino ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Planas yra paprastas – pasiruošti olimpinėms žaidynėms. Nėra lengva derinti tvarkaraščius, o noras yra turėti kokybišką produktą. Visi žaidėjai pasitikrino savo sveikatą, norime turėti duomenis ir pagal žaidėjų fizinę būklę duoti jiems papildus. Tą darome ir vyrų rinktinėje, kadangi nėra nei vieno visiškai sveiko žmogaus. Per tokias stovyklas bandome pakelti visų fizinę būklę. Visi žaidėjai yra apdrausti ir klubiniame krepšinyje, ko anksčiau nebuvo. Visas tas dėmesys – medicina, priežiūra, trenerių sudaryti planai – yra nacionalinės vyrų rinktinės lygio. Visi esame vienoje valtyje, todėl norisi galutiniame taške turėti abi rinktines olimpiadoje. Po pirmadienio rungtynių su Danijos trijulių rinktine iki pat birželio bus mūsų prioritetas“, – sakė M. Špokas.

Taip pat LKF generalinis sekretorius teigė, jog sezono metu suorganizuoti tokias stovyklas ir rengti pasiruošimo planus nėra lengva, ypač, turint omenyje dabartinę pandemijos situaciją. Vis tik visos šalies krepšinio organizacijos dirba išvien ir stengiasi padėti trijulių rinktinei siekti savo tikslų.

„Adaptuojamės prie situacijos, nes yra noras rasti kompromisą. Gegužės gale turėsime olimpinę atranką, kalbamės su mūsų lygomis, bet negalime pasakyti, kaip bus gegužę. Nacionalinis interesas yra aukščiau už klubinius, todėl reikia kalbėtis, kad geriausi žaidėjai galėtų atstovauti rinktinėms. Pirmąkart olimpinio judėjimo istorijoje vyks trijulių krepšinio varžybos, o mes turime šansą ten patekti. Bandysime užsikabinti ir nepraleisti tokios galimybės“, – apie kylančius iššūkius kalbėjo M. Špokas.

Stovyklos metu rinktinės krepšininkai treniruosis po dukart per dieną. Bus ir tokių treniruočių, kuriose teisėjaus aukščiausio lygio arbitrai. Nors kai kurie iš žaidėjų jau yra įpratę žaisti kartu, bus mėginama išbandyti įvairiausias komandų kombinacijas ir surasti tinkamiausius kandidatus.

„Visus išmėtysime po atskiras komandas. Žiūrėsime, kaip kas atrodo stresinėse situacijose, kaip žmonės sugyvena tarpusavyje, kokia yra chemija. Tai nėra krepšinis „penki prieš penkis“, nes ten tarp dvylikos komandos narių galima pasirinkti, su kuo bendrausi, o su kuo ne. Čia komandą sudaro keturi žmonės, visi yra tarsi šeimos nariai, todėl labai svarbi yra ir psichologija“, – apie stovyklos pobūdį pasakojo D. Novickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stotas

Skucas Vaitkus Šulskis Tarvydas. Ir svarbu Urbono neimkit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS