Paskutinės jaunimo repeticijos – su amerikiečiais ir australais | kl.lt

PASKUTINĖS JAUNIMO REPETICIJOS – SU AMERIKIEČIAIS IR AUSTRALAIS

“Kol kas viskas pagal planą, didelių nesklandumų neturėjome“, - teigė Gediminas Petrauskas. Jo vadovaujama Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) krepšinio rinktinė išvyksta į Latviją, kur sužais keletą kontrolinių rungtynių, o vėliau dalyvaus pasaulio čempionate.

Pasak G. Petrausko, prieš stovyklą trenerių štabą kiek nuliūdino prastos naujienos dėl vieno „Žalgirio“ dublerių ekipos lyderių Pauliaus Murausko traumos, taip pat dėl Repšio susižeidimo.

Atsižvelgiant į šias aplinkybes treneriams teko koreguoti kandidatų šešioliktuko sąrašą. Tiesa, sudėtį papildė jaunieji žalgiriečiai, atsikvėpę po Eurolygos jaunimo turnyro. Taip pat prisidėjo ir Augustas Marčiulionis, su Vilniaus „Rytu“ baigęs pasirodymą LKL finale.

„Dabar tas darbas – šlifuojame, bandome sulipdyti komandą“, - sakė G. Petrauskas.

Treneris neslėpė, jog jį neramina pernelyg mažas bendrų treniruočių kiekis, mat kai kurie žaidėjai laiko abitūros egzaminus, tad jiems suteikiamas laisvas pusdienis kitas. Kita vertus, yra ir pandemijos iššūkiai.

„Turim važiuoti anksčiau į čempionatą Latvijoje dėl COVID-19 protokolų, tad tas treniruočių kiekis neramina, bet tų dalykų nepakeisi. Manau, visos komandos susiduria su COVID-19 situacija ir panašaus amžiaus jaunuoliai kitose šalyse egzaminus laiko. Visiems tas pats, dėl to labai nepergyvenam, bet toks minusas yra”, – dėstė G. Petrauskas.

Rinktinės kapitonu paskirtas Augustas Marčiulionis taip pat pastebėjo susižaidimo trūkumą, tačiau sulig kiekviena diena komanda progresuoja.

„Kaune buvo visos sąlygos šlifuoti taktiką. Su kiekviena treniruote jaučiasi, kad vis geriau susižaidžiame, vis geriau išpildome dalykus, kurių nori treneriai“, - sakė A. Marčiulionis.

Vilnietis pabrėžė, jog rinktinėje yra puiki atmosfera, tarpusavio palaikymas, tad darbas vyksta sklandžiai ir motyvacijos netrūksta.

Prieš liepos 3 d. Daugpilyje prasidedantį pasaulio čempionatą lietuviai Rygoje dar sužais porą kontrolinių rungtynių su Australijos ir JAV bendraamžiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS