Paskutinis „Lietkabelio“ naujokas – aukštaūgis iš Kroatijos | kl.lt

PASKUTINIS "LIETKABELIO" NAUJOKAS – AUKŠTAŪGIS IŠ KROATIJOS

  • 0

Septintąją vietą dešmties komandų turnyre užimantis Panevėžio „Lietkabelio“ klubas informavo apie paskutinį komandos pirkinį, kuriuo tapo 30 metų 206 cm ūgio Ante Krapičius.

„Mums reikėjo pastiprinimo po krepšiu, kadangi dabar traumą gydosi Artūras Valeika. Krapičius pasižymi tuo, kad gali gintis prieš varžovus, rungtyniaujančius nuo sunkiojo krašto puolėjo iki vidurio puolėjo pozicijos. Taip pat jis pavojingas puolime, nes yra aukštaūgis, pataikantis tritaškius. Tikimės, kad tiek Janavičius, tiek Krapičius gerokai sustiprins mūsų sudėtį ir padės pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – vylėsi „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Sunkusis krašto puolėjas iš Kroatijos didžiąją karjeros dalį rungtyniavo tėvynėje. Jis yra gynęs Zagrebo „Kaptol“, „Zabok“, Zagrebo „Cibona“ ir Zadaro „Zadar“ garbę, o pastaruosius trejus metus rungtyniavo Rumunijoje, kur vilkėjo Piteščio „Pitesti“, Ploješčio „Asesoft“ ir Oradėjos „Oradea“ marškinėlius.

Praėjusį sezoną Rumunijos pirmenybėse A.Krapičius žaisdavo po 26 minutes, pelnydavo 11,6 taško, atkovodavo 5,4 kamuolio ir rinkdavo po 10 naudingumo balų.

„FIBA Europe“ Iššūkio taurėje A.Krapičiaus statistika buvo dar solidesnė – 15,4 taško ir 4,8 atkovoto kamuolio per 27 žaidimo minutes.

Šį sezoną A.Krapičius pradėjo Zalaegersego ZTE gretose. Vengrijos pirmenybėse jis sužaidė devynis susitikimus, per kuriuos ant parketo praleisdavo po 21 minutę, pelnydavo 7,8 taško ir sugriebdavo 3,4 atšokusio kamuolio.

A.Krapičius „Lietkabelyje“ debiutuoti galės jau sekmadienio Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) susitikime namuose prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tuomet aikštelėje išvysime ir Žygimantą Janavičių, kuris į Panevėžį iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ atvyko pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS