Pasvalyje – įspūdingai sugrįžusios Kėdainių ekipos pergalė | kl.lt

PASVALYJE – ĮSPŪDINGAI SUGRĮŽUSIOS KĖDAINIŲ EKIPOS PERGALĖ

  • 0

Pirmadienio vakarą įspūdingą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ komanda. Charakterį pademonstravusi Kėdainių ekipa nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų seriją.

Kėdainių klubas išvykoje po dramatiškos kovos 88:87 (21:24, 18:32, 24:19, 25:12) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

Pasvalio komanda šiose rungtynėse pirmavo nuo pat pirmosios minutės, o „Nevėžis-Optibet“ rezultatą pirmą kartą išlygino likus tik dviem minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Paskutinę minutę vieno taško pranašumą dar turėjo šeimininkai, tačiau iniciatyvos ėmėsi rezultatyviausias Kėdainių ekipos krepšininas T. J. Starksas. Atakoje iš pradžių bloką gavęs krepšininkas pats sugriebė kamuolį ir pelnė nesudėtingą dvitaškį, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, tapo pergalingu metimu.

Pasvalio komanda dar turėjo šansą išsigelbėti, tačiau Žygimanto Skučo metimas skriejo pro šalį, o per likusias 0,6 sekundės šeimininkai rimtos progos metimui nebesusikūrė.

Dar trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai turėjo 19 taškų pranašumą (63:44), tačiau Kėdainių ekipa žingsnis po žingsnio artėjo prie varžovų ir perkėlė intrigą į lemiamą ketvirtį (75:63). Jame svečiai pradėjo dominuoti ir kėlinį laimėjo 13 taškų persvara. Tai leido pasiekti pergalę vienu tašku.

Įspūdingas rungtynes sužaidė Ž. Skučas. Puolėjas visą dvikovą vedė komandą į priekį, truktelėjo ją ir pačioje rungtynių pabaigoje, o iš viso surinko 27 taškus ir pridėjo 8 atkovotus kamuolius. Jam puikiai talkino tris tritaškius pataikęs ir 15 taškų surinkęs Arnas Beručka.

Kėdainių ekipoje išsiskyrė legionierius T. J. Starksas. Gynėjas nerealizavo visų keturių mestų tritaškių, tačiau pelnė patį svarbiausią rungtynių dvitaškį ir surinko 20 taškų. Taip jis rezultatyviausiu savo komandos žaidėju. Neblogai po krepšiais darbavosi ir Amaras Sylla. Senegalietis pridėjo 15 taškų ir 4 atkovotus kamuolius.

Kėdainių ekipai tai ketvirtoji sezono pergalė. Pasvalio klubas lieka su dviem pergalėmis.

„Pieno žvaigždės“: Ž. Skučas 27 (8 atk. kam.), A. Beručka 15, Markellis Johnsonas 14 (5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 9.

„Nevėžis-Optibet“: T. Starksas 20, A. Sylla 15 (4 atk. kam.), Paulius Murauskas 15, D. Doualla 12.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS