Jaunasis žalgirietis pranoko ir vyrus | kl.lt

JAUNASIS ŽALGIRIETIS PRANOKO IR VYRUS

„Kažkiek nustebino, pasinaudojo ūgio ir atletiškumo persvara“, - pripažino Ramūnas Cvirka. Varžovų treneris neliko abejingas solidžiam jaunojo žalgiriečio Motiejaus Krivo pasirodymui. 17-metis aukštaūgis svariai prisidėjo prie įtikinamos Kauno „Žalgirio“ pergalės (92:59) išvykoje prieš Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ ekipą.

17-metis M.Krivas pasiekė savo rezultatyvumo Betsafe-LKL čempionate rekordą ir tapo rezultatyviausiu žalgiriečių tądien. „Centras“ per 22 min. surinko 16 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

„Jei jis taip žais, nusipelnys minučių ir Eurolygoje“, - savo jaunąjį auklėtinį gyrė Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

Jis rungtynėse Pasvalyje suteikė poilsio komandos lyderiams - amerikiečiams Keenanui Evansui ir Kevarriusui Hayesui, o Arnas Butkevičius taip ir nepakilo nuo atsarginių suolo.

LKL pirmenybių lyderiai kauniečiai Pasvalyje sulaukė ne tik M.Krivo pagalbos, bet ir po sunkios traumos sveikstančio gynėjo Dovydo Giedraičio. Jis per 22 min. pelnė 7 taškus bei 3 atkovotus kamuolius. Žalgiriečia Pasvalyje iškart ėmėsi darbo ir po pirmo ketvirčio jau turėjo dviženklį pranašumą 24:14. Galingai Pasvalio arenoje atrodę Tomas Dimša bei Tyleris Cavanaugh surinko po 14 taškų. Jų dėka svečia jau iki ilgosios pertraukos pasiekė triuškinamą persvarą - 47:27.

„Pieno žvaigždžių“ komandoje rezultatyvimu išsiskyrė taškų pelnęs Ignas Vaitkus. Tik I. Vaitkus kartu su Justu Furmanavičiumi šeimininkų komandoje peržengė dviženklę pelnytų taškų ribą.

„Žaidėme prastas atkarpas. Atletiškumo skirtumas pasireiškė atkovotų kamuolių santykyje", - sakė "Pieno žvaigždžių" vairininkas R.Cvirka.

Jo auklėtiniai su 3 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais lieka 10-ti, o "Žalgiris" su 8 pergalėmis ir 1 nesėkme lenkia visus priešininkus. Artimiausias rungtynes kauniečiai lapkričio 28 dieną žais namuose su Alytaus „Wolves“ klubu. Pasvalio ekipa lapkričio 23 dieną laukia Citadele Karaliaus Mindaugo taurės dvikovos su Jonavos klubu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS