Atsisveikinimui - pralaimėjimas ir papildoma treniruotė | kl.lt

ATSISVEIKINIMUI - PRALAIMĖJIMAS IR PAPILDOMA TRENIRUOTĖ

"Norėjome laimėti, nors tai nieko nebelėmė. Atsisveikiname su turnyru", - lakoniškai auklėtinių pasirodymą įvertino Aurimas Jasilionis. Kauniečio diriguojamos Pasvalio „Pieno žvaigždės“ penktuoju pralaimėjimu per šešis mačus atsisveikino su "Citadele Karaliaus Mindaugo" taurės (Citadele KMT) varžybomis.

Nors "Pieno žvaigždės" LKL pirmenybių turnyro lentelėje gerokai lenkia autsaiderius "Šiaulius", KMT akistatoje su šiauliečiais Pasvalio komanda savo tvirtovėje leido varžovams pasimėgauti ir triuškinama pergale, ir šimtuoju tašku - 76:100. Šiauliečiai KMT varžybose fiksuoja stebėtinai gerą rodiklį - 5 pergalės ir vos 1 pralaimėjimas.

Abiem ekipoms šis B grupės mačas nebelėmė nieko, nes pasvališkiai jau žinojo savo likimą, o šiauliečiai taip pat buvo užsitikrinę vietą ketvirtfinalyje.

Nepaisant to, kad „Šiauliai“ geriau pradėjo rungtynes (20:11), Simas Jarumbauskas ir Adomas Sidarevičius skirtumą mažino, o Josephas Bakeris lygino rezultatą – 20:20.

Lygi kova vyko ir antrajame ketvirtyje, tuo tarpu šeimininkai buvo ir persvėrę rezultatą savo naudai – 38:35. Du tritaškius smeigė Nojus Mineikis, bandęs užkurti šiauliečių puolimą, vis tik po dviejų ketvirčių intriga liko maksimali – 46:46.

Situacija kito po pertraukos. N.Mineikis ir Leonardas Thorpe‘as tempė į priekį svečių ekipą (60:53), o skirtumas šįkart nebemažėjo ir iš duobelės pasvališkiai kapstėsi sunkiau. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Šiaulių“ persvara tapo dviženklė (82:70), o bet kokie „Pieno žvaigždžių“ bandymai nepasiduoti sulaukdavo atsako. L.Thorpe‘as kone galutinai žudė šeimininkus – 89:73.

Rungtynių pabaigą šeimininkai visiškai paleido ir tapo triuškinami.

„Pieno žvaigždės“: Kadeemas Jackas 20, Simas Jarumbauskas 15 (8 atk. kam.), Brandonas Tabbas 9, Adomas Sidarevičius 7, Deante‘as Johnsonas 6 (9 atk. kam.).

„Šiauliai“: Leonardas Thorpe‘as 25 (3/3 trit., 7 rez. perd.), Nojus Mineikis 20, Paulius Danusevičius 16 (9 atk. kam.), Tomašas Pavelka 14.

"Pritrūkome atsarginių indėlio. Ką gi, žaidėjams rytoj turėjo būti laisvadienis, bet bus treniruotė. Labiausia pikta, kad atsarginiai turėtų kovoti dėl papildomų minučių, parodyti dėl ko treniruojasi, bet to nebuvo. Žinoma, pataupėme traumuotą Martyną Arlauską, bet galėjome sužaisti geriau", - piktinosi Aurimas Jasilionis.

Jo kolega "Šiaulių" vairininkas Nikolajus Mazuras, atvirkščiai, džiaugėsi galėjęs suteikti minučių savo rezervo žaidėjams ir davęs šiek tiek atsikvėpti pagrindiniams krepšininkams.

"Pakeitėme starto penketą, šiek tiek eksperimentavome. Likau patenkintas vaizdu aikštėje, nors mačas turnyrine prasme mums nieko nelėmė", - dėstė N. Mazuras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS