Piniginis iššūkis | kl.lt

PINIGINIS IŠŠŪKIS

Miestelyje, kuriame įsikūrę vos 14 tūkst. gyventojų, teks sukrapštyti provincijos klubui kosminę 600 tūkst. eurų sumą.

Į Lietuvos krepšinio lygos duris beldžiasi naujas vardas. Šių metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionė „Gargždų“ komanda pasiryžo perrašyti Lietuvos krepšinio istoriją ir pirmą kartą per visą klubo gyvavimo laikotarpį išmėginti jėgas elitiniame šalies divizione.

Praėjusią savaitę gargždiškiai krepšinio istoriją jau perrašė. Beveik 20 metų skaičiuojančioje NKL pirmą kartą aukso raidėmis buvo įrašytas ne kažkurio iš didmiesčių ar pripažintų favoritų, o kuklaus Gargždų miestelio vardas. Žemaitijos komanda NKL pirmenybėse sukūrė tikrą sensaciją, iš pradžių ketvirtfinalyje be vargo nušluodama Kauno „Žalgirio“ jaunuosius talentus, o vėliau ant menčių patiesdama ir tituluočiausius lygos vardus. Pusfinalyje nuo gargždiškių rankų krito pernykštis vicečempionas „Telšių“ klubas, o finale kapituliavo ir reguliariojo čempionato nugalėtoja Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Gargždų vyrukų pasiekimas išskirtinis dar ir tuo, kad tiems vaikinams, kaip sakoma, jau seniai ne dvidešimt. Jų lyderių ketverto amžiaus vidurkis – 35–36 metai. Tokio amžiaus krepšininkai, juolab kaip šie buvę Klaipėdos „Neptūno“ keturi muškietininkai, paprastai jau būna pakabinę sportbačius ant vinies. Jei rungtyniauja, tai tik savo malonumui. Krepšinio Terminatoriumi pramintas Simas Galdikas ir kompanija užkūrė tokią pirtį varžovams, kad nustebino net didžiausius NKL specialistus. Finalo ketverto turnyre Palangoje gargždiškiams neprilygo nei jų kaimynai iš Telšių, nei Suvalkijos berniokai, nei ambicingi naujokai iš Kauno rajono „Atleto“.

Ką gi – sunki sportinė darbo dalis padaryta. Dabar „Gargždų“ laukia sudėtingesnė užduotis. Miestelyje, kuriame įsikūrę vos 14 tūkst. gyventojų, teks sukrapštyti provincijos klubui kosminę 600 tūkst. eurų sumą. Toks nuo kito sezono bus minimalus LKL biudžetas. Kita vertus, Klaipėdos kraštas – didelis ir gana turtingas. Įmonių, norinčių pasirodyti geriausioje sporto srityje reklaminėje tribūnoje, tikrai atsiras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS