Po atokvėpio – į rinktinę | kl.lt

PO ATOKVĖPIO – Į RINKTINĘ

„Dabar turiu laisvo laiko, kurį skirsiu rinktinei – darbo planams, susitikimams su žaidėjams“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio nacionalinės komandos strategas Kazys Maksvytis.

LKF reagavo į pokyčius

Vakar Lietuvos krepšinio federacija (LKF) patvirtino, kad per 2025 m. Europos krepšinio čempionato ir kitas šiemet numatytas atrankos varžybas šalies vyrų rinktinei vadovaus K. Maksvytis.

Anksčiau planuota, kad K. Maksvytis pagal sutartį su Kauno „Žalgiriu“ nacionalinei ekipai galės vadovauti tik vasarą, tad jį rinktinėje būtų pavadavęs vienas asistentų – Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

Tačiau, K. Maksvyčiui atsisveikinus su „Žalgiriu“, situacija pasikeitė.

„Pasikalbėjome tiek su Kaziu, tiek su Giedriumi, kuris turi pakankamai iššūkių ir krūvių dirbdamas su „Rytu“. Tad bendru sprendimu K. Maksvytis grįžta prie rinktinės vairo“, – reziumavo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

„Mano pareigos – rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas, esu pasiruošęs bet kokioms pareigoms: jeigu tektų Kazį pavaduoti – būsiu pirmas, reikės – būsiu ketvirtas. Nacionalinė rinktinė – aukščiau visko, jokių ego negali būti“, – pažymėjo G. Žibėnas.

„Turbūt būtų buvę juokinga, jeigu Giedrius, dirbdamas tiek klube, tiek rinktinėje, būtų plėšęsis per dvi vietas, o vyriausiasis treneris viską stebėjęs iš šono“, – šyptelėjo K. Maksvytis.

Vasarį – dvejos rungtynės

Mūsų šalies krepšininkai šiemet žais ketverias 2025 m. Europos čempionato atrankos H grupės rungtynes.

Vasario 23 d. – dvikova Vilniuje su lenkais, o 26 d. – Taline su estais. Lapkričio 21-ąją ir 24-ąją lauks akistatos su Šiaurės Makedonijos atstovais.

Be to, liepos 2–7 d. Puerto Rike numatytas ikiolimpinės atrankos turnyras, kur lietuviai sieks kelialapio į Paryžiaus žaidynes.

K. Maksvyčio kariauna pirmiausia A grupėje susitiks su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis. B grupėje žais puertorikiečiai, italai ir Bahreino komanda. Į pusfinalį pateks 1–2 vietas grupėse užėmusios ekipos, o bilietas į olimpines žaidynes bus įteiktas tik turnyro nugalėtojams.

Reikia rinktis vieną kelią – arba rinktinė, arba klubas. Neįmanoma kokybiškai atlikti dviejų darbų.

„Manau, burtai mums buvo sėkmingi, tačiau tai reikės patvirtinti ir varžybų aikštėje, – svarstė K. Maksvytis. – Italai – geriau pažįstami varžovai, taip pat ir meksikiečiai, su kuriais jau žaidėme. Šeimininkų rinktinė, savų sirgalių palaikoma, irgi bus pavojinga. Kita vertus, mūsų sudėtis turėtų būti tikrai stipresnė nei pasaulio čempionate.“

Vyks į JAV

K. Maksvytis patvirtino, kad jau pradėjo pokalbius su kandidatais į rinktinę, planuoja vykti į JAV ir susitikti su Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubų legionieriais, taip pat G lygoje rungtyniaujančiu Matu Buzeliu.

„Tikimės, kad dalis mūsų Eurolygos žaidėjų padės ir per Europos čempionato atrankos varžybas, tvarkaraščiai šiemet nesikerta, yra paliktas langas pagal FIBA ir Eurolygos susitarimą. Krepšininkai, jeigu sveiki ir turi noro, turėtų atvykti į rinktinę. Pažiūrėsime, kaip bus“, – sakė strategas.

Anot trenerio, pernai pasiteisino LKF sprendimas suburti rezervinę rinktinę, planuojama ir šiemet.

„Buvo smagu toje komandoje stebėti tiek Deividą Sirvydį ir Matą Jogėlą, tiek Augustą Marčiulionį ir Ąžuolą Tubelį“, – teigė K. Maksvytis.

Specialistas atskleidė, kad šį sezoną susitelks tik darbui su nacionaline komanda.

„Šiek tiek pailsėjau, bet dar ne visos galimybės išsemtos. Persikrausiu, pasitobulinsiu, grįšiu su naujomis jėgomis, stipresnis. Reikėjo poilsio, kaip ir kiekvienam žmogui. Galbūt po olimpiados bus kitų planų, tačiau įsitikinau: reikia rinktis vieną kelią – arba rinktinė, arba klubas. Sunku, kartais net neįmanoma kokybiškai atlikti dviejų darbų“, – tvirtino K. Maksvytis ir pridūrė, kad kol kas nesulaukė skambučių iš naujų klubų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

truputis

Taaaip, ar ne LT krepšininkai eina keliais ir atsiduoda visa širdimi? O treneris juk visuomt laimėtojas, kai komanda laimi. Žalgiris puiki komanda, tęsia tradicijas. Ir aišku, kodėl visos Europos komandos prisipirkę neįperkamus žaidėjus laimi? Tai ne mūsų komandos problemos, "serga" Euriokrepšinis...

Kuba

Lygis Žalgirio ir dar po tokio buko sprendimo per pasaulio čempionatą, Moskvyčių stumia toliau.. tad vėl žaidėjai veltui gaiš laiką..beprasmis bus sugaištas jų laikas..

as

nuvare zalgiri,nuvaris ir rirktine,o tada i pensija,nekantikes,be ideju ir t t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS