Po LKL autsaiderių – Monako eilė | kl.lt

PO LKL AUTSAIDERIŲ – MONAKO EILĖ

Nuo vienos Eurolygos favoričių Maskvos CSKA – prie LKL autsaiderės iš Prienų, ir vėl atgal prie karališkojo „Monaco“. Kauno „Žalgirio“ varžovų kreivė šiomis dienomis šokinėja lyg pašėlusi, bet kauniečiams pergalės reikalingos visuose frontuose.

LKL čempionai, vakar surengę egzaminą Prienų „Labas GAS“ ekipai, jau poryt priims Eurolygos naujokę – „Monaco“ komandą su Donatu Motiejūnu. Varžovus iš Prancūzijos, turinčius tik dviem pergalėmis daugiau, kauniečiai pasitiks po šalto dušo, kuriame juos išmaudė CSKA krepšininkai.

Visų laikų rezultatyvumo namų rungtynėse antirekordą „Žalgiriui“ sukūrę Rusijos čempionai vargo mūšyje Kaune neturėjo. Pirmuosius du kėlinius dar bandę priešintis, šeimininkai po ilgosios pertraukos kapituliavo 51:73. Kauniečiai nesusitvarkė su varžovų aukštaūgiu Nikola Milutinovu, surinkusiu net 36 naudingumo balus. Naudingas buvo ir vienintelis dviženklį rezultatyvumą „Žalgirio“ gretose peržengęs Joshas Nebo, bet žalgiriečio pastangų neužteko. Šeimininkų neišgelbėjo ir rekordinis šiemet sirgalių palaikymas – už juos arenoje sirgo 12 345 žiūrovai.

Kai kuriais momentais praradome kontrolę.

„Kai kuriais momentais praradome kontrolę, ir varžovams to užteko. Per daug klydome. Žaidėjus prieš rungtynes įspėjau, kad CSKA krepšininkai yra aukšti, atletiški ir patyrę, tad neturint kantrybės bus sunku palaužti juos baudos aikštelėje. Taip ir atsitiko“, – pripažino „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

„Buvo jaudulio. Atrodė, kad pasąmonėje kažkas blokavo, bet tokia patirtis. Buvo labai smagu sugrįžti namo, kai arenoje tiek daug žmonių“, – visai kitokiomis emocijomis spinduliavo CSKA gynėjas Marius Grigonis.

27 metų kaunietis namuose prametė visus keturis tolimus bandymus, bet pernelyg nesisielojo.

„Kai žaidi CSKA, niekas nenori, kad mestume po 20 taškų. Niekas dėl to šurmulio nekels. CSKA – aukščiausias lygis Europoje, nes iš čia nelabai yra kur aukščiau kilti. Visi turi suprasti, ko mes čia esame, ir aukotis dėl vieno tikslo. Vieną dieną pasiseks vienam, kitą – kitam. Taškais pasidalijame“, – dėstė M.Grigonis.

9-oji pergalė per keturiolika turų Rusijos čempionams padėjo išlikti netoli viršūnės – tarp trečios ir penktos pozicijų. „Žalgiris“ su trimis laimėjimais žengia paskutinis.


Statistika

"Žalgiris"–CSKA 51:73 (18:19, 10:11, 11:27, 12:16). Kaunas, "Žalgirio" arena, 12 345 žiūrovai.

"Žalgiris": J.Nebo 11 (7 atk. kam., 21 naudingumo balas), A.Milaknis (3/7 trit.) ir T.Cavanaugh (4/5 dvit.) – po 9, R.Miniotas 6 (3/3 dvit.), L.Lekavičius (5 rez. perd.) ir M.Kalnietis (4 rez. perd.) po 5, E.Ulanovas 4 (6 atkov. kam., 5 klaidos), Z.Dragičius 2 (1/6 dvit.) (J.Strelniekas, M.Blaževičius ir T.Websteris taškų nepelnė)/ N.Milutinovas 19 (12 atk. kam., 36 naud. bal.), A.Švedas 17, W.Clyburnas 9, G.Lundbergas 8, M.Grigonis (0/4 tritaškių) ir D.Hackettas (6 perimti kam.) – po 6.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 15/33 (45 proc.) ir 18/33 (54 proc.), tritaškių – 5/17 (29) ir 6/25 (24), baudų metimų – 6/11 (54) ir 19/22 (86). Atkovota kamuolių – 29 ir 37, perimta –

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS