Potencialas – didelis, lūkesčiai – taip pat | kl.lt

POTENCIALAS – DIDELIS, LŪKESČIAI – TAIP PAT

Baltijos moterų krepšinio lygoje (WBBL) – pokyčiai: šios organizacijos prezidentu tapo Arvydas Klovas, direktoriumi – Alvydas Jocys.

Įvardijo siekius

UAB „Osteca“ įmonių grupės vadovas A. Klovas yra ir Lietuvos moterų krepšinio lygos prezidentas, o „Osteca“ valdomas inovatyvių maisto papildų prekės ženklas SMART WAY – nacionalinės šalies lygos generalinis rėmėjas.

„Baltijos lygoje rungtyniauja šešios Lietuvos ir septynios Latvijos komandos. Mūsų ekipoms itin naudinga galimybė susikauti su tokia komanda kaip Rygos TTT, kuri šį sezoną iki Europos taurės turnyro ketvirtfinalio laimėjo visas rungtynes, – sakė A. Klovas. – Daug bendraujame su Lietuvos moterų krepšinio bendruomene, žinome, kad tarptautinių varžybų ir stipresnių varžovių poreikis – labai didelis. Matome Baltijos lygos potencialą, todėl su A. Jociu nusprendėme imtis šio projekto. Dėkoju buvusiai lygos direktorei Rasai Žemantauskaitei-Matlašaitienei už per pastaruosius metus atliktą didelį darbą, stengsimės lygą auginti toliau.“

Anot A. Klovo, svarbiausi laukiantys darbai – surasti lygai naują generalinį rėmėją, gerinti rungtynių transliacijų kokybę, plėsti geografiją.

„Labai norėtųsi, kad į lygą sugrįžtų Estijos komandos, galimybę prisijungti tikrai svarstytų ir kai kurios Lenkijos ekipos“, – reziumavo WBBL prezidentas.

Tarptautinių varžybų poreikis Lietuvos moterų krepšiniui – labai didelis.

Pozityvūs poslinkiai

Krepšininkės Justės Jocytės tėtis A. Jocys yra Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorius.

„Daug iššūkių įvairiose grandyse, bendromis jėgomis su visa moterų krepšinio bendruomene bandome juos įveikti. Manau, šį sezoną Baltijos lygos turnyro lentelė atspindi Lietuvoje vykstančius teigiamus poslinkius: tarp penkių pirmų komandų – keturios mūsų šalies ekipos (Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“, Vilniaus „Kibirkštis“ ir „Šiauliai-Vilmers“ – red. past.) ir tik viena latvių – TTT, kurios biudžetas, skaičiau, siekia net 850 tūkst. eurų", – kalbėjo A. Jocys.

Pasak jo, kitos mūsų komandos – Kauno „Aistės-LSMU“ ir „Panevėžys“ – taip pat konkurencingos.

„Turime kuo pasidžiaugti, bet yra dalykų, kurių mūsų klubai gali pasimokyti iš latvių, o kaimynai – iš mūsų“, – tvirtino A. Jocys.

Svečiavosi TTT

Baltijos lygos čempionate pirmavo LCC tarptautinio universiteto krepšininkės (13 pergalių, 2 pralaimėjimai).

Toliau rikiavosi „Neptūnas-Amberton“ (13-4), TTT (11-0), „Kibirkštis“ (11-4), „Šiauliai-Vilmers“ (11-5).

Vakar LCC tarptautinio universiteto atstovės savo aikštėje išmėgino jėgas su TTT, o „Kibirkštis“ svečiuose – su Liepojos ekipa (8-7, šešta vieta).

Šiandien numatytas „Aisčių-LSMU“ (8-6, septinta vieta) ir „Panevėžio“ (5-8, devinta vieta) mačas.

Kol kas nė vienų rungtynių nelaimėjo tik „TTT Juniores“ krepšininkės (0-13).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS