Pralaimėjimas Stambule užkirto „Neptūnui“ kelią į Čempionų lygos aštuntfinalį | kl.lt

PRALAIMĖJIMAS STAMBULE UŽKIRTO „NEPTŪNUI“ KELIĄ Į ČEMPIONŲ LYGOS AŠTUNTFINALĮ

  • 1

Klaipėdos „Neptūnui“ (5-8) liko vienerios rungtynės FIBA Čempionų lygoje su Sombathėjaus „Falco“, tačiau šansų prasibrauti į aštuntfinalį nebeliko. Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai žūtbūtiniame susitikime Stambule 69:76 (15:17, 18:21, 14:15, 22:23) nusileido tiesioginiam varžovui dėl vietos atkrintamosiose „Bešiktaš“ (7-6).

Mėlynai baltų antradienio vakarą neišgelbėjo ir fantastiškai žaidęs Deividas Gailius, pelnęs 30 taškų (4/7 dvit., 6/12 trit., 4/5 baud.), atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Šiose rungtynėse uostamiesčio krepšininkai vertėsi be traumuotų Tomo Delininkaičio ir Darrino Dorsey, o mačo dieną sunegalavo ir puolėjas Gytis Masiulis.

Aštuonių žaidėjų rotaciją naudojęs „Neptūnas“ visas rungtynes laikėsi arti varžovų. Iki ilgosios pertraukos „Bešiktaš“ metė 18 baudų metimų, klaipėdiečiai – 5, o tai lėmė „Neptūno“ atsilikimą 33:38.

Charakterį demonstravę Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai po dar vieno D.Gailiaus dvitaškio išsiveržė į priekį 41:40, tačiau prieš lemiamas 10 minučių Klaipėdos komanda buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje 47:53.

Fantastiškai žaidęs D.Gailius ketvirtojo kėlinio pradžioje pelnė 7 greitus taškus ir išlygino mačo rezultatą 56:56. Ketvirčio viduryje Džiugas Slavinskas buvo nubaustas nesportine pražanga, o situacija pasinaudojusi „Bešiktaš“ perėmė kontrolę į savo rankas.

Nors D.Gailius dvikovos pabaigoje pataikė du tolimus metimus, tačiau išplėšti pergalės nepavyko. Nesėkme pažymėtame susitikime „Neptūnas“ kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 38:46. „Bešiktaš“ metė 35 baudos metimą, klaipėdiečiai – 10.

Kitas rungtynes uostamiesčio ekipa žais artėjantį šeštadienį, kuomet „Betsafe–LKL“ rungtynėse Prienuose susikaus su „CBet“ krepšininkais.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 30 (5 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 9, Džiugas Slavinskas ir Simas Galdikas – po 8.

„Bešiktaš“: Shaquille’as McKissicas 23, Toddrickas Gotcheris 19 (12 atk. kam.), Burakas Yildizli 15.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sirgalius

Turkai, tai ne vokiečiai, kurie pasimetė ir pralaimėjo, pamatę, kad teks žaisti su komanda, neturinčia nei centro, nei įžaidėjų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS