Priekyje liko dvi legendos: J. Valančiūnas pagerino Ž. Ilgausko rekordą | kl.lt

PRIEKYJE LIKO DVI LEGENDOS: J. VALANČIŪNAS PAGERINO Ž. ILGAUSKO REKORDĄ

  • 0

Įspūdingai NBA atkrintamosiose sužaidęs Jonas Valančiūnas pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą bei užfiksuotu rezultatu įsitaisė tarp Lietuvos legendų.

29-erių uteniškis Vakarų konferencijos ketvirtfinalio ketvirtajame mače su Finikso „Suns“ pelnė 26 taškus. Tai – naujasis centro rezultatyvumo rekordas NBA atkrintamosiose.

2015-2016 m. sezone gindamas Toronto „Raptors“ garbę JV buvo įmetęs 24 taškus.

Žvelgiant į visų laikų NBA lietuvių rezultatus, Naujojo Orleano „Pelicans“ bokštas sužaidė trečias rezultatyviausias atkrintamųjų rungtynes tarp tautiečių, aplenkdamas Žydrūną Ilgauską.

Lietuvos legendos geriausias rezultatyvumo atkrintamosiose rezultatas per karjerą buvo 25 taškai, kuriuos 1998 metais įmetė į Indianos „Pacers“ krepšį.

Tąkart 22-ejų kaunietis, atstovaudamas Klivlando „Cavaliers“, kovėsi Rytų konferencijos ketvirtfinalyje.

Iki Lietuvos rekordo atkrintamosiose J. Valančiūnui pritrūko vieno taško.

Geriausias rezultatas priklauso Arvydui Saboniui ir Šarūnui Marčiulioniui. Jie NBA atkrintamųjų rungtynėse pelnė po 27 taškus.

Pirmasis rekordą pasiekė Š. Marčiulionis, kuris su „Golden State Warriors“ marškinėliais 1992 metais Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje į Sietlo „SuperSonics“ krepšį sumetė 6 iš 12 dvitaškių, realizavo 15 iš 15 baudų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Tuo metu A. Sabonis 27 taškus pelnė 1996 metais Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje su Jutos „Jazz“. Portlando „Trail Blazers“ atstovavęs lietuvis pataikė 8 iš 17 dvitaškių, 2 iš 5 tritaškių, 5 iš 11 baudų ir atkovojo 12 kamuolių.

J. Valančiūnas pirmosiose serijos rungtynėse su „Suns“ atkovojo net 25 kamuolius (13 puolime, 12 gynyboje) ir pasiekė „Pelicans“ rekordą atkrintamosiose. Prie viso to, puolėjas tapo pirmuoju NBA atkrintamųjų žaidėju, kuris nuo 1975 m. užfiksavo po 12 atkovotų kamuolių puolime ir gynyboje.

Taip pat tai – Lietuvos krepšininko visų laikų NBA rekordas.

NBA yra debiutavę 15 lietuvių, iš kurių atkrintamosiose žaidė devyni krepšininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS