Prieš akistatą su CSKA – naujoko blyksnis | kl.lt

PRIEŠ AKISTATĄ SU CSKA – NAUJOKO BLYKSNIS

Repeticijoje prieš Eurolygos mūšį su Maskvos CSKA ekipa "Žalgirio" krepšininkai pasiekė 10-ąją pergalę "Betsafe-LKL" čempionate, o pralaimėjimų į kampą spraudžiamas Klaipėdos "Neptūnas" mąsto apie permainas trenerių štabe.

Buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris, o dabar asistentas Kęstutis Kemzūra gali sulaukti naujo iššūkio. Nesėkmių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse blaškomo "Neptūno" vadovai 51 metų kaunietį mato kaip pamainą savo ekipos vairininkui Tomui Gaidamavičiui.

Klaipėdiečiai savaitgalį svečiuose 76:97 nepasipriešino Vilniaus "Ryto" komandai. Tai buvo jau 7-asis "Neptūno" kluptelėjimas per 9 turus, ekipą nubloškęs ant atkrintamųjų varžybų slenksčio.

Nugalėtojams legionierius iš Senegalo Maurice'as Ndouras pelnė 16 taškų. Penkis tritaškius įsmeigęs Arnas Butkevičius ir kroatas Ivanas Buva surinko po 15 taškų. Svečiams Edgaras Želionis įmetė 13 taškų, Deividas Gailius, Julius Jucikas – po 11, Benas Griciūnas 10 (7 atk. kam.).

R.Miniotui vos atvykus sakiau, kad nežinau, ko iš jo tikėtis, nes jis atrodo lėtesnis, nei yra iš tiesų.

39-erių metų T.Gaidamavičius uostamiesčio klube dirba jau penktą sezoną, tiesa, pagrindinės komandos vairas jam patikėtas tik pernai. Teigiama, kad šiaulietis būtų priverstas palikti postą, jei "Neptūnas" nepasinaudotų dabar seksiančiomis keliomis iš eilės galimybėmis įveikti turnyro lentelės kaimynus. K.Kemzūra, pastaruoju metu nedirbęs jokiame klube, atmetė LKL autsaiderio Prienų "Labas-GAS" pasiūlymą.

Kauno "Žalgirio" stovykloje tvyro kur kas geresnės nuotaikos. Savaitę, prasidėjusią svarbia pergale (72:68) Eurolygoje prieš Vitorijos "Baskonia", kauniečiai užbaigė sekmadienį 84:70 patiesdami Panevėžio "Lietkabelį". Nors svečiai Kaune spurtavo 6:0, vėliau žalgiriečiai nesunkiai perėmė iniciatyvą. Ramų gyvenimą aukštaičiai jiems sudrumstė tik rungtynių pabaigoje, kai buvo priartėję iki vienženklio skirtumo. Vis dėlto Janis Strelniekas, pataikęs 5 tolimus metimus iš 6 ir surinkęs 23 taškus, Edgaras Ulanovas bei kiti žalgiriečiai atsilaikė nesunkiai.

Po mačo LKL čempionų treneris Jure Zdovcas išskyrė jį maloniai stebinantį komandos naujoką Regimantą Miniotą, šįkart sukaupusį 13 taškų ir 15 naudingumo balų.

"Jis tikrai mane pozityviai stebina, esu labai laimingas, kad jį turime savo gretose. Juk R.Miniotui vos atvykus sakiau, kad nežinau, ko iš jo tikėtis, nes jis atrodo lėtesnis, nei yra iš tiesų. Regimantas – labai protingas žaidėjas, gerai išnaudoja rankas, juo galiu pasitikėti ginantis. Jis jau kažkiek žaidė Barselonoje ir su "Baskonia". Kol neturime traumuoto Pauliaus Jankūno, R.Minioto dėka galime E.Ulanovą grąžinti į lengvojo krašto puolėjo poziciją", – naujoko privalumus vardijo J.Zdovcas.

Įveikę "Lietkabelį" kauniečiai su "Rytu" dalijasi lyderių pozicijomis. "Neptūnas" su dviejomis pergalėmis rikiuojasi aštuntas tarp vienuolikos klubų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS