Aikštėje grumsis ir trenerių filosofijos | kl.lt

AIKŠTĖJE GRUMSIS IR TRENERIŲ FILOSOFIJOS

Kauno „Žalgiris“ turi ginklų prieš Berlyno ALBA, tačiau kautis lengva nebus, nes vokiečių gretose yra ne vienas koziris, kurio treneriai neturėjo dar praėjusią savaitę.

„Jų žaidimo forma labai nesiskiria, bet grįžta daug atlikėjų, kurie buvo traumuoti. Tas pats Peytonas Siva, kuris ilgą laiką buvo traumuotas. Jų rotacija jau didesnė, šiuo metu siekia gal vienuolika žmonių. Tyleris Cavanaugh sugrįžo, kuris praplečia pasirinkimą, tas pats Nielsas Giffey žaidžia daugiau „trečioje“ pozicijoje, o dalindavosi per dvi pozicijas. Treneris turi daugiau variantų“,- dėstė Š.Jasikevičius.

– Sakėte, jau antradienį prieš „Šiaulius“ žaidėte taip, lyg ALBA ekipai ruoštumėtės. Kokie akcentai prieš tą dvikovą?

– Nelabai gerai pasiruošėme, kaip vaizdas prieš „Šiaulius“ parodė. Bet vakar buvo geriau, šiandien gal bus geriau ir gal pasiruošime. Nežinau, tie akcentai bus tie patys, kaip ir buvo Berlyne. Neduoti bėgti, neduoti mesti tritaškių, versti atlikti driblingą prieš atliekant metimus. Atsilaikyti prieš spaudimą jų gynėjų ir suprasti, kurioje aikštelės dalyje jie dvigubina mažiau, kurioje – daugiau.

– Pirmoji jūsų tarpusavio dvikova su ALBA buvo savotiškas dugnas, kalbant apie jūsų pataikymą. Ar galima kažko pasimokyti iš tų rungtynių?

– Taip, galima. Reikia žaisti taip pat. Sukurti tokias pačias progas. Bus kažkokios detalės koreguotinos, kurios privertė mus prarasti daugiau kamuolių „centruojant“. Reikia susikurti progas, judinti kamuolį, nes jie labai daug rotuoja gynyboje, tad už tai reikia nubausti.

– Žaidžiate prieš tą patį varžovą antrą sykį. Kokius akcentus sudėliosite iš pirmųjų rungtynių  vaizdo peržiūrų?

– Paprastai: parodysime kur buvo mūsų klaidos, o kur geri dalykai. Iš kitos pusės, visada spėlioji, ką pakeis varžovas. Yra kai kurie treneriai, kurie prisitaiko iš rungtynių į rungtynes. Aito Garcia Renesesas yra toks, kuris labiau koncentruojasi į save ir bando pagerinti savo sistemą. Spėliojimas, aišku...

– Žiūrint į tas rungtynes Berlyne, kur, neskaitant pataikymo, „Žalgiris“ pažengė labiausiai?

– Disciplinos prasme. Įžaidėjų žaidimas yra tikrai geresnis. Daug kas į tą pataikymą žiūri, bet jis yra geresnis ir organizavimo prasme. Bus svarbu įžaidėjams įvesti žaidėjus į puolimą ir būti agresyviems, nes tikrai yra kur vokiečiai pažeidžiami.

– Tai bus jūsų antras susitikimas su Aito treniruojama komanda. Kokius prisiminimus jis kelia iš žaidimo Barselonoje laikų?

– Gerus. Mūsų santykiai išliko puikūs. Kaip ir su dauguma mano trenerių. Norėčiau pasimatyti, gal kažkiek pasišnekėti apie krepšinį, nes filosofijos skiriasi. Daug ir iš jo perėmiau, iš tų trenerių, su kuriais dirbau, stengiausi pasiimti kažką gero ir blogo, taip pat ir iš jo. Detalių. Kaip paruošti žaidimo sistemą vasaros metu. Galvojimą kas tiktų prie šito žaidėjo, kas – prie kito. Yra kažkokia pradinė filosofijos dalis skirtinga, bet į tą patį finišą ateini iš skirtingų pusių.

– Ar ta proga pasimatyti su juo Kaune spėsite?

– Nežinau, žiūrėsim.

– Ar, žinant Aito specifinį charakterį, jo braižas pasikeitė per tuos aštuoniolika metų nuo jūsų žaidimo Barselonoje laikų?

– Nežinau, sunku pasakyti. Manau, jis yra vienas krepšinio romantikų, kuris kiekvienais metais bando pateikti kažką naujo, įvesti naujoves, nors panaši filosofiją išliko nuo jo karjeros pradžios. Labai agresyvi gynyba, įvairūs dvigubinimo variantai, aktyvumas jam yra už viską svarbesnis. Ta pagrindinė filosofija išlieka visą laiką, o detales: prisitaikymą prie žaidėjų ir tendencijų jis kasmet atnaujina, todėl tokio amžiaus išlieka tarp elitinių trenerių.

– Pirmojoje tarpusavio dvikovoje tarsi išjungėte Roką Giedraitį iš žaidimo, bet nuo to mačo jis per devynerias rungtynes po 15 taškų renka. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas ir kiek jis svarbus?

– Gerą įspūdį. Toje pačioje ALBA ekipoje daugeliui žaidėjų tai yra pirmi metai Eurolygoje, dabar jie jau apsižiūrėjo ir jaučiasi geriau. Dabar jie žaidžia geriau, nes turi daugiau atlikėjų ir didesnę  rotaciją, kas Eurolygoje, prasidėjus antrajai sezono daliai, yra labai svarbu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mikis

... nesikankinkit del medaliu ...

kaip visada

Jaska psixuos ,o hebrai drebes rankos ir niekas nedrys mesti, gero nelauk, o tuo labiau pergales,bet gal nepsixuos..... ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS