Prieš planetos pirmenybių startą – žvilgsnis į Lietuvos rinktinės lyderius | kl.lt

PRIEŠ PLANETOS PIRMENYBIŲ STARTĄ – ŽVILGSNIS Į LIETUVOS RINKTINĖS LYDERIUS

  • 3

Rungtynėmis prieš Čekijos nacionalinę komandą baigėsi Lietuvos rinktinės pasiruošimo pasaulio čempionatui ciklas. Jo metu buvo sužaistos devynerios rungtynės, per kurias atsiskleidė žaidėjų savybės.

Tiesa, visuose draugiškuose susitikimuose į aikštelę išbėgti pavyko tik dviems krepšininkams – Lukui Lekavičiui ir Rokui Giedraičiui.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ apžvelgia rinktinės žaidėjų statistiką ir kiekvienos protokolo eilutės lyderius draugiškų susitikimų cikle.

Rezultatyviausių krepšininkų sąrašo viršūnėje įsitaisė Jonas Valančiūnas, kuris per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko po 14,2 taško. Antrasis – Domantas Sabonis, fiksavęs 11,7 taško vidurkį. Per labai nedaug atitolęs ir trečiasis sąrašo žaidėjas – Marius Grigonis, vidutiniškai pelnęs po 11,5 taško.

Prie šios trijulės pridėjus Mantą Kalnietį gautume ilgiausiai rungtyniavusių krepšininkų ketvertuką – Sabonis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 22 minutes, Kalnietis ir Grigonis žaisdavo po 21 minutę, o Valančiūnas rungtyniaudavo po 20 minučių.

Šis ketvertas buvo ir naudingiausias komandoje. Valančiūno efektyvumo rodiklis siekė 19,7 balo, Sabonis rinko po 14,7 balo, Grigonis fiksuodavo 14,3 naudingumo balo, o Kalnietis – 11,4 balo.

Absoliučiu lyderiu atkovotų kamuolių grafoje buvo Valančiūnas, vidutiniškai sugriebdavęs po 9 kamuolius, kai antrojoje vietoje įsitaisęs Sabonis atkovodavo po 6. Trečiasis – tokio paties numerio pozicijoje rungtyniaujantis Mindaugas Kuzminskas, sugriebdavęs po 3,3 kamuolio.

Rezultatyvius perdavimus komandos draugams geriausiai dalijo Kalnietis, vidutiniškai atlikdavęs po 4,4 tokius perdavimus. Antrasis – Žygimantas Janavičius su 3 vidutiniškai atliekamais rezultatyviais perdavimais. Grigonis buvo trečiasis šio sąrašo krepšininkas – vidutiniškai atiduodavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Grigonis pasiruošimo cikle buvo patikimiausias perimetro žaidėjas, tritaškius metęs 56,3 procentų (9/16 trit.) taiklumu. Daugiausiai tolimų metimų išmetė ir privertė tikslą pasiekti kitas Lietuvos rinktinės snaiperis – Giedraitis, pataikęs 14 iš 32 ir realizuodavęs po 43,8 procentus tritaškių.

Iš bent dvejas rungtynes sužaidusių krepšininkų pavydėtiną dvitaškių taiklumą deklaravo Martinas Gebenas, realizavęs 76,9 procentus (10/13 dvit.) bandymų. Po jo su 70 procentų (21/30 dvit.) taiklumu rikiavosi Kuzminskas ir 65,4 procentais (17/26 dvit.) dvitaškius metęs Kalnietis.

Nė vienos baudos neprametė Edgaras Ulanovas (9/9 baud. met.) ir Renaldas Seibutis (6/6 baud. met.). Be jų taikliausiai vieno taško vertės metimus metė Kalnietis (92,3 proc., 12/13 baud. met.), Paulius Jankūnas (90,5 proc., 19/21 baud. met.) ir Lekavičius (88,5 proc., 23/26 baud. met.).

Grigonis (1 per. kam.) ir Arnas Butkevičius (1,1 per. kam.) kiekvieno susitikimo metu perimdavo bent po kamuolį. Pastarasis buvo ir vienas iš trijų labiausiai kamuolį branginančių krepšininkų – Butkevičius prarasdavo po 0,8 kamuolio, kai aukščiau esantis Seibutis netekdavo po 0,7 kamuolio. Šioje eilutėje rinktinės lyderiu tapo Janavičius, vidutiniškai prarasdavęs tik po 0,5 kamuolio.

Visi komandos aukštaūgiai – Gebenas (1,1 blk.), Valančiūnas (1 blk.), Sabonis (1 blk.) – per rungtynes išrašydavo bent po bloką. Tai padarė netgi Martynas Echodas, vienintelio savo susitikimo metu varžovams atseikėjęs vieną blokuotą metimą.

Rečiau nei po kartą per rungtynes taisykles pažeisdavo tik Ulanovas (0,6 praž.), o geriausias provokatorius buvo Grigonis – 4,7 išprovokuojamos pražangos. Sabonis išprovokuodavo po 4,4 pažeidimus, o Valančiūnas – po 4,2.

Lietuvos rinktinė rugpjūčio 31 – rugsėjo 1 dienomis Kinijoje vyksiančiame pasaulio čempionato H grupėje susitiks su Australijos, Kanados ir Senegalo komandomis. Būtent kovoje su Senegalu rugsėjo 1 dieną lietuviai pradės planetos pirmenybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

V

Rinktinė labai stipri. Iš grupės išeis be problemų. O vėliau - matysim, bet kad ji viena stipriausių pasaulyje - faktas. Kažkada ir Sabonis vos ištempė prireš Estiją... Žiūrėsim, ką valgys ir ką gers...

Pensininkas

Nieko jie nelaimės,tegul varo namo.

Julius

Bus labai didelis pasiekimas, jei išeis iš pogrupio, toliau nieko nebus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS