Prieš žūtbūtinį mūšį – triuškinama rinktinės pergalė prieš čekus | kl.lt

PRIEŠ ŽŪTBŪTINĮ MŪŠĮ – TRIUŠKINAMA RINKTINĖS PERGALĖ PRIEŠ ČEKUS

  • 5

Lietuvos rinktinė (3-2) lemiamą Europos čempionato atrankos langą pradėjo pergalingai, bet mūsiškių likimas spręsis žūtbūtiniame pirmadienio mače su Danija.

Dariaus Maskoliūno kariauna Vilniuje 94:74 sutriuškino Čekiją (1-4) ir sustiprino savo pozicijas kovoje dėl kelialapio į Senojo žemyno pirmenybes.

Ši pergalė lėmė, jog lemiamame mūšyje su Danija lietuviams pakaks pergalės bent 1 tašku. Pralaimėjimo atveju, lietuviai būtų turėję siekti pergalės bent 5 taškų pranašumu, mat pirmąją tarpusavio dvikovą pralaimėjo 76:80.

Lietuva iniciatyvą perėmė jau pirmajame kėlinyje. Eimantas Bendžius smeigė tritaškį, Tomas Dimša pelnė taškus iš po krepšio, Vaidas Kariniauskas realizavo baudas, o šeimininkai laimėjo atkarpą 18:6 bei po pirmojo ketvirčio susikrovė 16 taškų persvarą – 31:15.

Antrajame kėlinyje vaizdas pernelyg nesikeitė. Gytis Masiulis suvertė taškus iš po krepšio, Mindaugas Kuzminskas įkrovė iš viršaus ir lietuviai įgijo 19 taškų pranašumą – 42:23.

D. Maskoliūno štabas dvikovai su čekams nusprendė neregistruoti Mareko Blaževičiaus ir Arno Veličkos.

Čekija: Martinas Peterka 18, Simonas Puršlas ir Martinas Križas – po 12, Jaromiras Bohačikas 11, Vojtechas Hrubanas 10.

Lietuva: Vaidas Kariniauskas 15, Eimantas Bendžius 14 (4/4 trit.), Gytis Masiulis 13, Tomas Dimša 12, Mindaugas Kuzminskas 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Absurdas

Atsižiūrėjau pirmame ratę jų žaidimo! Esu sotus ir laimingas.Tegul triūškinasi

klp

20 tasku - triuskinimas??... maniau kad prasideda bent jau nuo 30-35

Eth'

...netrieskite įkelnes .....dar ,,,,DANAI,,,!,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS