R. Giedraitis ir „Baskonia“ dramatiškai krito Maskvoje | kl.lt

R. GIEDRAITIS IR „BASKONIA“ DRAMATIŠKAI KRITO MASKVOJE

  • 0

Eurolygos titulą ginanti Maskvos CSKA (5-3) didina apsukas. Ketvirtadienio vakarą vykusiose Eurolygos aštuntojo turo rungtynėse Rusijos čempionai savo aikštėje dramatiškai 89:86 (23:16, 24:19, 19:23, 23:28) nukovė charakterį mačo pabaigoje parodžiusią, bet iš duobės nesugebėjusią išlipti Vitorijos „Baskonia“ su Roku Giedraičiu.

Jautį už ragų šeimininkai stvėrė jau nuo pat rungtynių pradžios ir pirmavo nuo pat pirmos iki paskutinės minutės.

Ketvirto kėlinio viduryje komandas skyrė rekordinė 15 taškų persvara (79:64), tačiau baskai kelti baltą vėliavą atsisakė ir surengė įspūdingą spurtą.

Prasidėjus paskutinei minutei, komandas jau skyrė tik 2 taškai. Po Pierria Henry taiklių baudų rezultatas tapo lygus (82:82).

Tada Willas Clyburnas įmetė sudėtingą metimą per R.Giedraičio rankas, tačiau tuo pačiu atsakė ir P.Henry.

Tuomet mačo didvyris Darrunas Hilliardas smeigė įspūdingą tritaškį, o baskų tolimas metimas tikslo nepasiekė. Kamuolį po krepšiu atkovojęs R.Giedraitis taip pat nepataikė ir „Baskonia“ kapituliavo.

CSKA į priekį vedė fantastiškas rungtyne sužaidęs ir 31 tašką pelnęs D.Hilliardas. Snaiperis pataikė net 7 tritaškius.

Be Mike'o Jameso žaidusi CSKA laimėjo trečią kartą paeiliui, tuo tarpu baskai suklupo trečią kartą iš eilės.

Rokas Giedraitis žaidė 20 minučių, per kurias pelnė 10 taškų (2/6 divtaškių, 1/3 tritaškių, 3/3 baudų), atkovojo 2 kamuolius ir padarė dvi klaidas, išprovokavo 4 ir pats susirinko 2 pražangas.

Kitas „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis žaidė 16 minučių ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 2 ir užsidirbo vieną pražangą.

CSKA: Darrunas Hilliardas 31, Danielis Hackettas 16, Willas Clyburnas ir Tornikė Šengelija (7 atk. kam., 4 rez. perd.) po 12.

„Baskonia“: Youssoupha Fallas 19 (8 atk. kam., 6 kld.), Pierria Henry 17 (5 rez. perd.), Luca Vildoza ir Rokas Giedraitis po 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS