Rūbinėje džiaugsmu prapliupęs N. Čanakas: pasiekėme savo tikslą | kl.lt

RŪBINĖJE DŽIAUGSMU PRAPLIUPĘS N. ČANAKAS: PASIEKĖME SAVO TIKSLĄ

  • 1

Dramatišką pergalę FIBA Čempionų lygoje pasiekė Panevėžio „Lietkabelio“ komanda, kuri išvykoje 69:68 palaužė Holono UNET ekipą ir pateko į kitą turnyro etapą.

Vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas pripažino, kad lemiamoje dvikovoje šiek tiek lydėjo ir sėkmė, bet jis mano, kad dėl sunkaus darbo komanda to nusipelnė. Specialistas taip pat neabejojo, kad Paulius Valinskas sumes visas baudas, kurios ir atnešė pergalę.

Aštuntfinalyje „Lietkabelis“ susitiks su viena iš pirmąją vietą užėmusių ekipų: Saragosos „Casademont“, Nimburko ERA arba Jeruzalės „Hapoel“ su Mindaugu Kupšu.  Varžovas paaiškės ištraukus burtus vasario 18-ąją dieną, o pirmas mačas bus žaidžiamas kovo 3 arba 4 dieną. Komandos kovos iki 2 pergalių.

– Kas leido nepalūžti, kai jau atrodė, kad varžovai yra arti pergalės?

– Niekada nepraradome tikėjimo. Pradėjome turnyrą 4 pralaimėjimais, bet pasiekėme situaciją, kuri leido mums galvoti apie patekimą į kitą etapą. Mes buvome labai motyvuoti rungtynėms ir tikėjome laiminga pabaiga iki pat galo. Mums šiek tiek ir pasisekė, bet, manau, kad to nusipelnėme.

– Vaizdo įraše iš rūbines matyti jūsų emocijos, kurių įprastai niekada nerodote. Galbūt taip išliejote visą įtampą, kurią jautėte prieš mačą?

– Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, trenerių štabu. Mes pasiekėme savo tikslą, todėl emocijos liejosi laisvai. Nejaučiau spaudimo prieš lemiamas rungtynes, kadangi iš klubo pusės jaučiau didelį palaikymą. Spaudžiau pats save, kadangi visada noriu laimėti ir rūbinėje parodytos emocijos puikiai tai atspindėjo.

– Kada įvyko lūžis komandoje, kad po 4 pralaimėjimų turnyre sugebėjote finišuoti tarp 4 geriausiųjų grupėje?

– Startavome turnyre prastai, jeigu tik matyti galutinį rezultatą – 0 pergalių per 4 susitikimus. Išvykoje žaidėme trejas rungtynes prieš pajėgias komandas. Taip pat įvyko svarbus pasikeitimas sudėtyje, kai grįžo P. Valinskas. Jis nežaidė savo geriausio krepšinio puolime, bet prisidėjo prie geros atmosferos ir mes pradėjome geriau rungtyniauti gynyboje.

– Kokios mintys sukosi jūsų galvoje, kai P. Valinskas stojo mesti lemiamų baudų?

– Tikiu savo žaidėjais ir neabejojau, kad Valinskas sumes visas tris baudas. Asistentai man net sakė, kad viskas bus gerai ir Paulius realizuos baudos metimus. Tai padaryti buvo svarbu ne tik komandai, bet ir pačiam žaidėjui.

– Kitą savaitę laukia KMT ketvirtfinalio atsakomasis mačas su „Pieno žvaigždėmis“. Kokios mintys prieš šią dvikovą?

– Dar turime rungtynes prieš „Dzūkiją“ ir galvojame dabar tik apie jas, kadangi Alytuje laimėti sudėtinga. Tik po jų galvosime apie „Pieno žvaigždes“. Esame pralaimėję pasvaliečiams LKL pirmenybėse. Jie yra labai talentingi puolime ir gerbiu šį varžovą. Manau, kad mūsų laukia sunki kova.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

anonimas

Sveikinimai Liertkabelio komandai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS