Pasiruošimas pasaulio krepšinio čempionatui: po užsitęsusios kelionės – į treniruočių aikštę | kl.lt

PASIRUOŠIMAS PASAULIO KREPŠINIO ČEMPIONATUI: PO UŽSITĘSUSIOS KELIONĖS – Į TRENIRUOČIŲ AIKŠTĘ

Vyrų krepšinio elitas traukia arčiau būsimo pasaulio čempionato arenų. Lietuvos rinktinė skrydžiu iš Vilniaus į Rygą, vėliau – į Frankfurtą galiausiai atvyko į Taivaną, o kitą savaitę persikels į Filipinus.

Susitiks su braliukais

Vos atvykę į Taivaną mūsiškiai surengė treniruotę, o šiandien žais priešpaskutines kontrolines rungtynes su Puerto Riko komanda.

Puerto Riko krepšininkai atkeliavo iš Serbijos, pralaimėję šios šalies ekipai draugišką mačą 75:110. Karibų jūros regiono atstovų gretose pasižymėjo 178 cm ūgio Tremontas Watersas (11 taškų, 4 klaidos), 203 cm ūgio Aleemas Fordas (10 tšk.).

Belgrado „Štark“ arenoje įvykusią dvikovą stebėjo 12 526 žiūrovai.

Latviai, nuriję karčią Kristapo Porzingio piliulę (NBA žvaigždė dėl sveikatos problemų nepadės nacionalinei rinktinei pasaulio čempionate), taip pat jau atvyko į Taivaną. Rugpjūčio 22-ąją jų laukia draugiškas mačas su lietuviais.

Italo Luca Banchi treniruojamoje komandoje – kol kas keturiolika žaidėjų, tarp jų – Kauno žalgirietis Rolandas Šmitas, praeitą sezoną Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ atstovavęs Artūras Žagaras.

„Facebook“, ltu.basketball nuotr.

Įvardijo didžiausią norą

Pasaulio čempionato D grupėje Maniloje trenerio Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos rinktinė išmėgins jėgas su Egipto (rugpjūčio 25-ąją), Meksikos (27-ąją) ir Juodkalnijos (29-ąją) ekipomis.

Jau žinoma, kad juodkalniečių kovos dvyliktuką sudarys įžaidėjai-gynėjai Nikola Ivanovičius, Kendrickas Perry, Igoris Drobnjakas, Petaras Popovičius, Vladimiras Mihailovičius, puolėjai Andrija Slavkovičius, Dino Radončičius, Aleksa Iličius, Nemanja Radovičius, Marko Simonovičius ir vidurio puolėjai Nikola Vučevičius, Bojanas Dubljevičius.

„Pasąmonėje – noras grupėje užimti bent antrą vietą, kad žengtume į kitą varžybų etapą ir galbūt susitiktume akis į akį su JAV naujos kartos svajonių komanda. Tačiau svarbiausias – artimiausias mačas“, – svarstė Juodkalnijos ekipos strategas Boško Radovičius.

Akistatai su lietuviais besiruošiantys Egipto krepšininkai šią savaitę pralaimėjo kontrolines rungtynes libaniečiams 64:70.

Varžovas: T. Watersas (raudonos spalvos apranga) buvo Puerto Riko ekipos lyderis per draugiškas rungtynes su serbais / kss.rs nuotr.

Lietuviai nedomina

Nei Lietuvos, nei Juodkalnijos, Egipto ar Meksikos rinktinės kol kas nesulaukė Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) ekspertų dėmesio.

FIBA žurnalistas Jeffas Tayloras, buvęs Lenkijos rinktinės treneris Mike’as Tayloras, Kenijos moterų rinktinės strategė Liza Mills pasidalijo įžvalgomis apie būsimas varžybas.

Laukiamiausios J. Tayloro rungtynės – galima serbų ir italų akistata antrame etape.

M. Tayloras nekantriai lauks JAV ir Graikijos komandų mačo C grupėje, kinų ir serbų B grupėje, italų ir filipiniečių A grupėje, australų ir vokiečių E grupėje, brazilų ir ispanų G grupėje, kanadiečių ir prancūzų H grupėje.

L. Mills prioritetas – australų ir vokiečių, prancūzų ir kanadiečių dvikovos.

FIBA savo portale yra surengusi balsavimą – kaip pasaulio čempionatas susiklostys Lietuvos krepšininkams? Krepšinio aistruoliai dažniausiai prognozuoja, kad mūsiškiai nužygiuos iki ketvirtfinalio.

„Facebook“, ltu.basketball nuotr.

Išbandė jėgas

Planetos čempionų titulą ginsiantys Europos čempionai ispanai per Granadoje įvykusias draugiškas rungtynes 80:85 nusileido kanadiečiams.

Nugalėtojams Shai’us Gilgeousas-Alexanderis pelnė 22 taškus, aštuonis kartus atkovojo kamuolį. Aikštės šeimininkų lyderis buvo Juanas Hernangomezas – 12 tšk., 5 atkovoti kamuoliai.

Europos vicečempionai prancūzai, atvykę į Japoniją, 88:70 įveikė šios šalies krepšininkus.

Rudy Gobert’as prie pergalės prisidėjo surinkęs 16 tšk. ir devynis kartus atkovojęs kamuolį, Sylvainas Francisco ir Nando De Colo pelnė po 14 tšk.

Misija: tarp 44 pasaulio čempionate dirbsiančių teisėjų bus ir vilnietis G. Gedvilas. / R. Lukoševičiaus / BNS nuotr.

Teisėjaus ir moterys

Tarp 44 pasaulio čempionate dirbsiančių teisėjų bus Lietuvos atstovas – 39-erių vilnietis Gvidas Gedvilas.

Latviją reprezentuos trys arbitrai: Andris Aunkrogeras, Martinas Kozlovskis ir Gatis Salinis, Lenkiją – Wojciechas Liszka.

Praeitą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną tarp dešimties geriausių teisėjų G. Gedvilas buvo ketvirtas (po Gyčio Viliaus, Artūro Šukio ir Sauliaus Račio).

Vyriausias pasaulio čempionato arbitras – 51 metųų bosnis Ademiras Zurapovičius.

Per vyrų varžybas švilps ir moterys – amerikietės Amy Bonner, Blanca Burns ir prancūzė Jenna Reneau.

GALERIJA

  • Pasiruošimas pasaulio krepšinio čempionatui: po užsitęsusios kelionės – į treniruočių aikštę
  • Pasiruošimas pasaulio krepšinio čempionatui: po užsitęsusios kelionės – į treniruočių aikštę
  • Pasiruošimas pasaulio krepšinio čempionatui: po užsitęsusios kelionės – į treniruočių aikštę
  • Pasiruošimas pasaulio krepšinio čempionatui: po užsitęsusios kelionės – į treniruočių aikštę
„Facebook“, ltu.basketball, kss.rs, R. Lukoševičiaus / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS