„Rytas“ atsisakė parduoti Vilniuje atsiskleidusį graiką | kl.lt

„RYTAS“ ATSISAKĖ PARDUOTI VILNIUJE ATSISKLEIDUSĮ GRAIKĄ

Vilniaus „Ryto“ sistemoje nuo praėjusių metų sėkmingai augantis Andreas Kalogiros savo progresu patraukė Graikijos žvalgų akį, tačiau sostinės ekipa nesutiko paleisti sužibusio 17-mečio talento.

Anot „Ryto“ generalinio direktoriaus Rolando Jaručio, dublerinės komandos vedliu tapęs puolėjas taip pat demonstravo norą tęsti tobulėjimą Lietuvoje.

„Buvome gavę pasiūlymą dėl A. Kalogiros išpirkimo. Na, suma ten yra tikrai juokinga, kad jis grįžtų į savo gimtąjį miestą Salonikus, – spaudos konferencijoje kalbėjo R. Jarutis. – Andreas priėmė sprendimą, kad jis nori tęsti karjerą Vilniuje.

Apie jį buvau minėjęs treneriui Donaldui Kairiui, kad Kalogiros galėtų bandyti jungtis prie treniruočių proceso ir pagal dvigubą licenciją prie „Ryto“ pagrindinės komandos.“

Portalo basketnews.lt žiniomis, 203 cm ūgio jaunuolio išpirka siekia 15 tūkstančių eurų.

Pernai į Vilnių persikėlęs Kalogiros žibėjo Edvino Justos treniruojamose jaunimo ekipose, o kartu su „Ryto-2“ komanda laimėjo Kaune vykusį Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą.

Krepšininkas iš Graikijos per ketverias rungtynes vidutiniškai rinko po 15 taškų, atkovojo po 10,8 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus ir fiksavo 21,3 naudingumo balo vidurkį.

NKL pirmenybėse atstovaujant Vilniaus „Perlui“ Kalogiros įmetė po 9,3 taško, sugriebė po 4,7 ir perėmė po 1,1 kamuolio, išdalijo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 11,7 naudingumo balo.

Eurolygos varžybose pataikymas iš toli siekė 66,7 proc. (4 iš 6 metimų), o NKL – 32 proc. (24 iš 75).

2019-ųjų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate puolėjas negavo pernelyg daug progų pasireikšti Graikijos rinktinėje, kurioje vidutiniškai žaidė vos po 6,7 minutės, pelnė po 1,3 taško, atkovojo po 0,7 kamuolio ir atliko po 0,6 rezultatyvaus perdavimo.

R. Jaručio spaudos konferencija:

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Spekulentas \\\\\.../////

Kur tas turgus,Gariūnuose,ar Rietave???????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS