„Rytas“ sezoną pradėjo užtikrinta pergale prieš „Juventus“ | kl.lt

„RYTAS“ SEZONĄ PRADĖJO UŽTIKRINTA PERGALE PRIEŠ „JUVENTUS“

  • 0

Vilniaus „Rytas“ (1-0) užtikrinta pergale praėjo reguliarųjį „Betsafe-LKL“ sezoną. Sausakimšoje „Ryto“ arenoje žaidę vilniečiai 87:57 (18:15, 27:13, 29:10, 13:19) nugalėjo Žydrūno Urbono vadovaujamą Utenos „Juventus“ (0-1).

Gausiai savų sirgalių palaikomas „Rytas“ rungtynes pradėjo spurtu 7:2, tačiau atslūgus emocijoms svečiai iš Utenos persvėrė rezultatą. Tiesa, patikimiau kėlinio pabaigą sužaidę vilniečiai pirmąjį ketvirtį laimėjo 18:15.

Antrojo kėlinio pradžią „Rytas“ sužaidė sėkmingiau ir įgijo dviženklę persvarą po Evaldo Kairio taiklių baudos metimų (25:15). Tuomet technine pražanga už ginčus su teisėjais buvo nubaustas Ž.Urbonas, o vėliau nesportinę pražangą už blogai pastatytą užtvarą gavo M.Girdžiūnas. Tačiau tai neišmušė iš vėžių sostinės klubo, kuris puikiai sužaidęs kėlinio pabaigą į didžiąją pertrauką keliavo pirmaudamas 45:28.

Trečiajame kėlinuke vilniečiai tik dar labiau didino savo pranašumą, kuris ketvirčio pabaigoje pasiekė 36 taškų ribą. Jau iki lemiamo ketvirčio Eimantas Bendžius buvo surinkęs 17 taškų, o Dominique‘as Suttonas – 15.

Ketvirtajame kėlinuke pirmajam savo karjeros mačui „Betsafe-LKL“ pirmenybėse buvo išleistas 17-metis Marek Blaževič, tačiau jam pasižymėti nepavyko. „Rytas“ išsaugojo didelę persvarą bei sezoną pradėjo užtikrinta pergale.

„Rytas“: E.Bendžius 20, D.Suttonas 17 (6 atk. kam.), A.Butkevičius 13, M.Girdžiūnas 12, E.Kairys 11.

„Juventus“: K.Guščikas 15, A.Hamiltonas 13.

Kitas rungtynes namuose Vilniaus „Rytas“ žais jau kitą sekmadienį sostinėje. Varžovas – Prienų „Skycop“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS