Š. Jasikevičius: apie M. Grigonio progresą ir stebinantį Vilerbano ekipos faktorių | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS: APIE M. GRIGONIO PROGRESĄ IR STEBINANTĮ VILERBANO EKIPOS FAKTORIŲ

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį Prancūzijoje susitiks su Vilerbano ASVEL ekipa, o Kauno komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius tradiciškai pasidalijo savo mintimis prieš artėjančią Eurolygos dvikovą.

„Varžovas labai gerai žaidžiantis namuose, pergales skinantis vien namuose. Akcentas – fiziškumas, kaip visą laiką su jais. Jie varžovus tikrai visada išmuša iš ritmo savo fizine jėga. Žaidžia visą laiką ties pražangos riba. Puolime turi daug pasirinkimų, nes toks vaizdas, kad vis skirtingas žaidėjas juos patraukia“, – apie ketvirtadienio oponentą sakė Š. Jasikevičius.

– 7 pergalės iš 8 pasiektos namuose, ar ASVEL savo žiūrovų akivaizdoje žaidžia su kitokia energija?

– Manau, kad žaidžia su panašia, tik kartais namuose padeda namų sienos, galbūt, kartais teisėjauja truputį kitaip. Jie tikrai visada žaidžia fiziškai, ant pražangos ribos, tad tikrai tam reikia būti pasiruošus.

– ASVEL turi penkių pralaimėjimų seriją. Kas lemia tokią prastą atkarpą?

– Manau, kad daugiausiai kalendorius. Daugiausiai kalbame apie jų stiprybę namuose, kur daug rungtynių neturėjo. Namuose, aišku, pralaimėjo Madrido „Real“, „Crvena Zvezda“ tas keistas rungtynes, kai visą laiką pirmavo ir pralaimėjo. Čia yra Eurolyga, penkių pralaimėjimų serija nieko nestebina.

– Pirmasis tarpusavio susitikimas buvo sezono pradžioje. Ar įžvelgiate kažkokių naujovių, pasikeitimų varžovų žaidime?

– Naujovių pas mus – nėra Mariaus Grigonio. Kažkaip net keista, kad tiek laiko Marius jau nežaidžia, žiūrint į tas visas rungtynes. Kalbame, kad keista jau žiūrėti į tą M. Grigonį, tiek jo pasiilgę esame.

ASVEL žaidžia daugiau mažiau panašų krepšinį, galbūt, Adreianas Payne‘as labiau prisideda ir negalvojome, kad gali taip iš toli daug ir sėkmingai atakuoti per pastaruosius metus. Tiek „Panathinaikos“, tiek kitur (tai nebuvo įprasta), bet ASVEL ekipoje tai daro.

– Kalbant apie M. Grigonį, koks jo progresas?

– Nemanau, kad viršija (medikų prognozes) tikrai. Labai lėtas procesas, daug negaliu pasakyti, nes dar tikrai nėra arti sugrįžimo.

– Ar Rokas Jokubaitis vyks į Prancūziją?

– Taip, visi sveiki.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS