Š. Jasikevičius: mums svarbiausia – tobulėti | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS: MUMS SVARBIAUSIA – TOBULĖTI

  • 2

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose stos į kovą su tituluočiausia Europos krepšinio komanda Madrido „Real“, kurią savų žiūrovų akivaizdoje kauniečiams yra pavykę įveikti tik kartą – 2014-aisiais.

Prieš akistatą su Ispanijos lygos čempionais kauniečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius išskyrė varžovų stipriąsias puses.

„Kai žaidi prieš tokį varžovą, yra svarbiausia lengvi taškai, – sakė Š. Jasikevičius. – Jie gali ateiti po mūsų klaidų, jų tritaškių, kuriuos jie meta lengvai. Taip pat jų greitas puolimas ir atkovoti kamuoliai. Tokie ir būtų akcentai rungtynėse. Turime suprasti, ką mes jiems galime atiduoti, o ko ne. Ir jei pralošiame, tai turi būti su kažkokiomis idėjomis.“

„Jei mes varžovui atiduosime viską, tada bus problemų. Svarbiausia yra gerinti savo žaidimą ir tobulėti, nes dabar pergalių balansas yra 0-2, bet tai nėra blogiausias dalykas. Svarbiausia, ar mes geriname žaidimą. Tai yra procesas ir reikia būti kantriems“, – tęsė „Žalgirio“ vairininkas.

„Real“ sezono starte įveikė tiek Stambulo „Fenerbahče“, tiek Tel Avivo „Maccabi“, tačiau varžovai sustabdė „Karališkojo“ klubo greitus išpuolius, kuriais jie pelnė iš viso septynis taškus.

„Fenerbahče“ prastai pradėjo dvikovą su jais, padarė daug klaidų, kas leido bėgti į greitą puolimą. Reikia turėti galvoje, kad „Real“ yra geriausia puolimo komanda lygoje ir tuos skaičius numušti“, – apie pirmuosius Madrido ekipos mačus kalbėjo Š. Jasikevičius.

Vasarą didelių pasikeitimų „Real“ sudėtyje neįvyko, bet vieną svarbų ėjimą Pablo Laso atliko – Gustavo Ayoną pakeitė iš Maskvos srities „Chimki“ atvykęs Jordanas Mickey.

„J. Mickey – skirtingas centras nuo Tavareso, kas varžovų treneriui turėtų patikti, tai leidžia pakeisti žaidimo stilių. Geras pasirašymas, čia yra Madrido „Real“. Jei ne J. Mickey, būtų kitas. Tai aukščiausio lygio varžovas“, – pagarbiai apie būsimus priešininkus kalbėjo specialistas.

Kauniečiai po praėjusios savaitės pralaimėjimo Milane savaitgalį reabilitavosi Klaipėdoje įveikdami vietos „Neptūną“.

Pastarosios rungtynės „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį nuteikė pozityviai.

„Manau, kad buvo gerų atkarpų. Netgi sakyčiau kėlinių. Reikia pabandyti, kad būtų dar daugiau tų gerų minučių ir pabandyti geriau suprasti mūsų filosofiją, kur mes esame dar labai toli, o ypač naujokai“, – teigė žalgirietis.

Praėjusią savaitę Eurolyga pripažino teisėjų klaidas rungtynėse su „AX Armani Exchange“, bet tai, anot Š. Jasikevičiaus, yra daugiau formalumai.

„Tai yra formalumai. Man atrodo, tai yra daugiau bendravimo parametrai. Aš ir pats šnekėjau su teisėjų vadovu ir mes sutarėme, kad jei įvyks kas nors panašaus, jie mus informuos“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Ketvirtadienio dvikovoje su Madrido klubu žalgiriečiams pavyko išvengti traumų ir visi jie bus pasiruošę mūšiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žinovas

Poochui pergalės! Svarbu gale brangiai parduoti legionierius!

Žalias kraujas

Sekmes mylimai komandai rytojaus rungtynese!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS