Š. Jasikevičius: mūsų trūkumai kartojasi | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS: MŪSŲ TRŪKUMAI KARTOJASI

Kauno žalgiriečiai pirmą kartą šį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną įveikė Klaipėdos "Neptūną", tačiau rungtynių baigtis nepakeitė komandų pozicijų.

Pabaigtuvės – su "Rytu"

"Žalgirio" krepšininkai nugalėjo uostamiesčio atstovus 90:80, nors trečią kėlinį pirmavo 71:53, o ketvirtą – 81:60.

"Keistos rungtynės. Atrodo, kad kontroliavome padėtį ir galėjome dar labiau kontroliuoti, bet vis neišėjo. Yra daugybė dalykų, neleidžiančių mums dominuoti LKL, tačiau trūkumai – nenauji, jie vis kartojasi. Jeigu nesusitvarkysime, tai laukia sunkus kelias finalo ir titulo link", – sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Tai buvo priešpaskutinė kauniečių dvikova šį LKL reguliarųjį sezoną. "Žalgiris" jau anksčiau užsitikrino pirmą vietą, "Neptūnas" (28 pergalės ir 8 pralaimėjimai) – antrą.

Sekmadienį "Žalgiris" (31 ir 4) vėlgi savo arenoje egzaminuos Vilniaus "Rytą" (26 ir 9, 3-ia vieta), kurį jau įveikė tris kartus (76:69, 95:86 ir 85:59).

Laukia ketvirtfinalio

Ketvirtfinalio iki dviejų pergalių mačą žalgiriečiai žais su Alytaus "Dzūkija", o "Neptūnas" – su Prienų "Skycop".

"Girdėjau kalbų, esą vyresni "Skycop" žaidėjai greičiau pavargsta, bet žinome, kad jie labai patyrę ir moka žaisti atsakingas rungtynes. Bandysime nugalėti prieniškius ir energija, ir protu. Be to, turime trapų savo aikštės pranašumą, bet viską gali lemti vienos arba dvejos rungtynės. Reikės įrodyti, kad galime būti mažiausiai antri", – svarstė Klaipėdos komandos strategas Kazys Maksvytis.

LKL atkrintamosios varžybos startuos kitą savaitę. Gegužės 14-ąją "Žalgiris" susitiks su "Dzūkija" savo arenoje, o 16 d. – Alytuje.

Nubaudė Ž.Urboną

LKL komandų trenerių ir teisėjų karas tęsiasi: 750 eurų bauda už atvirumą skirta Utenos "Juventus" strategui Žydrūnui Urbonui.

Po gegužės 4-ąją įvykusių rungtynių su "Dzūkija" (uteniškiai laimėjo 94:91) Ž.Urbonas, nubaustas dviem techninėmis pražangomis, spaudos konferencijoje pareiškė: "Gerbiu teisėjus ir jų darbą, bet pasirodo, kad čia tvarkomi reikalai? Nepasakiau nė vieno keiksmažodžio nė vienam iš arbitrų, bet mane diskvalifikavo. Čia kažkas negerai, visiška anarchija – galima daryti ir sutvarkyti ką tik nori. Nebegaliu kentėti, kai tyčiojamasi iš mano miesto ir komandos."

Tąkart Alytuje teisėjavo Jurgis Laurinavičius, Gintaras Vitkauskas ir Martynas Gudas.

Anot LKL, Ž.Urbonas nubaustas už tai, kad paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, žeidžiančią LKL reputaciją ir kenkiančią lygos interesams.

Šį sezoną LKL ėmėsi nagrinėti po varžybų diskusijų sukėlusius arbitrų sprendimus. Žaidimo epizodus atrenka, juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

Vien per keturis 2019-ųjų mėnesius dažniausiai klydusią simbolinę brigadą sudarytų Tomas Jasevičius, Vilius Mačiulaitis ir Gintaras Mačiulis.

GALERIJA

  • Š. Jasikevičius: mūsų trūkumai kartojasi
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS