Š. Jasikevičius po rungtynių su „Šiauliais“: jei varžovai leis mesti 60, mesime 60 | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS PO RUNGTYNIŲ SU „ŠIAULIAIS“: JEI VARŽOVAI LEIS MESTI 60, MESIME 60

  • 2

Iki paskutinių sekundžių dvikovoje su „Šiauliais“ prakaitavęs Kauno „Žalgiris“ (14-0) išliko nepralaimėjęs „Betsafe – LKL“ pirmenybėse, tačiau po tokio pasirodymo treneris Šarūnas Jasikevičius nebuvo patenkintas kai kurių savo krepšininkų pasirodymais.

„Pergalė sunkesnė nei tikėjomės, – po dvikovos spaudos konferencijoje sakė Jasikevičius. – Su visa pagarba varžovui, manau, esame geresnė komanda. Daug kas šiandien nesigavo.

Vardan teisingumo tikrai reikia pasakyti, kad kai kurie žaidėjai praėjo (šalia rungtynių), kai kurie pasinaudojo savo šansu ir po prastesnio pasirodymo Eurolygoje pasirodė geriau, jautėsi gera energija. Norėtųsi brandesnio žaidimo. Taip pat daug ką, ką norėjome šiandien pasiekti, pasiekėme, pasiekėme pergalę, nenuvarginome žaidėjų prieš dvigubą savaitę ir tiek.“

Tarp geriau nei penktadienį Eurolygoje atrodžiusių krepšininkų – K.C. Riversas, surinkęs 22 taškus ir didesnę jų dalį – dvitaškiais. Naudingiausiai ekipoje žaidė Martinas Gebenas, įmetęs 13 taškų ir atkovojęs keturis kamuolius. Jam penktadienio Eurolygos dvikova taip pat buvo sudėtingesnė.

Tuo metu mačą starto penkete pradėjęs Lukas Lekavičius per 16 su puse minutės pelnė 2 taškus, suklydo 5 kartus, 3 sykius prasižengė ir surinko -7 naudingumo balus.

Nigelas Hayesas prametė visus 6 savo metimus ir jo bei Pauliaus Jankūno +/- rodikliai buvo blogiausi komandoje (-10).

„Iš kiekvieno žaidėjo prašoma tas pats: būti agresyviam. Neprašau, kad tik veržtųsi ar tik mestų, – sakė „Žalgirio“ strategas. – Svarbiausia, kad žaidėjas norėtų būti kuo labiau visapusiškas, kad tada varžovas negalėtų jo lengvai išstudijuoti. Reikia būti kuo daugiau universaliam, to prašome iš visų, netgi Karolis (Lukošiūnas) per treniruotes pradėjo veržtis, žaisti greičiau. Visą laiką stengiamės kad žaidėjai tobulėtų, man tai svarbiausia.“

Aikštelėje šį kartą bene ryškiausiai spindėjo ne „Žalgirio“ žaidėjas. „Šiaulių“ centras Rokas Gustys per beveik 27 minutes pelnė 22 taškus ir terorizavo kauniečių gynybą. Š.Jasikevičius dėl tokio varžovo pasirodymo liko nustebęs.

Nežinau, kodėl mūsų žaidėjai negali padaryti to pačio.

„Su tokia gynyba, kokią naudojome šiandien, labai sunku suprasti, kaip jis gali padaryti tokius skaičius prieš mūsų aukštus, – sakė Š.Jasikevičius. – Gal šiai dienai jis kažkur geresnis už mūsų kai kuriuos žaidėjus. Nežinau, kodėl mūsų žaidėjai negali padaryti to pačio.“

Tuo metu „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika buvo įsitikinęs, kad Gustys net nepademonstravo visko, ką sugeba.

„Jis turėjo būti daugiau pranašesnis, – sakė A.Sireika. – Jeigu pamenat Birutis čia anksčiau yra įmetęs virš 30 taškų. Galvoju, gal „Žalgirio“ aukštaūgiai ne visa jėga žaidė. Gustys nebuvo sužaidęs paskutinių dvejų rungtynių, žmogus reaguoja, galiu pagirti. Pastangos ar noras pakeisti, kas buvo iki tol, man labai patinka.“

Kauniečiai šį kartą metė daugiau tritaškių (39) nei dvitaškių (34), tačiau tolimi metimai vėl skriejo pro šalį (pataikyti 7, 18 proc. taiklumas). Daugiau tritaškių „Žalgiris“ šį sezoną buvo išsimetęs tik mače su Alytaus „Dzūkija“ (41).

Pasak Š.Jasikevičiaus, jo komanda žaidė taip, kaip leido varžovas.

„Nėra jokio plano mesti daugiau tritaškių. Planas yra žaisti agresyvų krepšinį, išpildyti detales ir taip toliau. Jeigu varžovas leidžia išsimesti 40 tritaškių, metame 40. Jeigu leidžia 60, metame tiek. Jeigu Eurolygoje leidžia išsimesti 10, metame 10.“

„Šiaulių“ strategas A.Sireika džiaugėsi, kad aikštėje matė kovingą komandą, kuri siekė reabilituotis po nesėkmės pirmajame rate. Tada Šiauliuose kauniečiai buvo ženkliai geresni (94:63).

„Pasakiau vyrams, kad esu dėkingas už tai, kaip kovėsi. Gaila kad tokių klaidų nepavyko ištaisyti, protingiau sužaisti bet už pastangas padėkojau, – kalbėjo „Šiaulių“ strategas. – Kai žmogus nežino, kaip padaryti, ar suklysta nežinodamas tai negalima kaltinti.

„Žalgiris“ šiandien nepadarė visko. Jie galvojo, kaip įveikti kitoje vietoje, gal savo uždavinius sprendė. Aš džiaugiuosi savo vyrais, palyginus su pirma dvikova, tikrai geresnis supratimas.

Hardy šiandien neįmetė daug taškų bet buvo super žaidėjas, man jis buvo pagrindinis, ir perėmė kamuolius, ir padėjo gintis. Pirmoje dvikovoje dar nieko (panašaus) nebuvo. DeShieldso irgi neturėjome, tokio žaidėjo, kuris galėtų rinkti taškus. Visi daro pažangą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

O Šaras vis beda į žaidėjus o kada bes į save??? Bet, ko norėti, juk sakė nieko nekeis...

kauniete

Labai idomus zmogus---ju treneris.Fain,saunuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS