„Sabonio KC – ViaCon“ komanda kausis dėl čempionų vardo EYBL superfinale | kl.lt

„SABONIO KC – VIACON“ KOMANDA KAUSIS DĖL ČEMPIONŲ VARDO EYBL SUPERFINALE

  • 0

Praėjusį savaitgalį Kaune baigėsi Šiaurės Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL), U-17 čempionato, I-o diviziono reguliarusis sezonas. Trenerio Rolando Rakučio auklėtiniai – „Sabonio KC – ViaCon“, ture finišavo su 4 pergalėmis ir užėmė antrąją vietą.

Prieš tai vykusiuose dviejuose turuose „saboniukai“ tapo nugalėtojais, tačiau šiame laukė ypač stiprūs varžovai, kurie kėsinosi į aukščiausias pozicijas turnyrinėje lentelėje. Šeštadienį „ViaCon“ komanda kovėsi su Italijos grandais – „Stellazura Basketball Academy“, o sekmadienį prieš Vengrijos gigantus „Vasas Academy Budapest“, pateikiame visų vykusių rungtynių rezultatus ir rezultatyviausius žaidėjus.

Penktadienio (03.20) susitikimai:
• „Sabonis BC“ 64:44 „Namika Lahti Juniorit“
(Ž. Kerza 13 tšk., L. Žukauskas ir M. Tamašauskas po 11 tšk.);
• „Sabonis BC“ 60:38 „BS Klaipėda“
(A. Kulboka 16 tšk., L. Žukauskas 13 tšk.).

Šeštadienio (03.21) susitikimai:
• „Sabonis BC“ 73:53 „Stellazzura Basketball Academy“
(E. Stankevičius 17 tšk., M. Tamašauskas 16 tšk.);
• „BS Fryshuset“ 53:78 „Sabonis BC“
(A. Kulboka 21 tšk., L. Žukauskas 20 tšk.).

Sekmadienio (03.22) susitikimai:
• „Vasas Academy Budapest“ 53:42 „Sabonis BC“
(A. Kulboka 11 tšk., Ž. Kerza ir E. Stankevičius po 8 tšk.).

Iškovoję 4 pergales ir patyrę 1 pralaimėjimą „Sabonio KC – ViaCon“ komanda užsikabino turo sidabro medalius, o bendroje turnyrinėje lentelėje su 13 pergalių ir 2 pralaimėjimais išliko pirmoje vietoje ir užtikrintai žengė į superfinalą.

Ekipos žaidėjas Arnoldas Kulboka dar kartelį buvo išrinktas į simbolinį turo penketuką, o Lukas Žukauskas buvo pripažintas geriausiu komandos žaidėju.

„Sabonio KC – ViaCon“ žaidėjas, emocinis lyderis, Mažvydas Tamašauskas pasidalino trumpu komentaru apie pasibaigusias varžybas: „Šis turas buvo sunkiausias, atvyko stipriausios turnyro ekipos. O mūsų komandos pasirodymą vertinu labai gerai, bet buvo apmaudu pralaimėti paskutines rungtynes prieš vengrus, dėl to nepavyko laimėti trečio turo iš eilės, visgi nenusiminame, nes reguliariame sezone užėmėme pirmąją vietą. Didžiuojuosi visa komanda ir šiuo pasiekimu.“

Šios amžiaus grupės EYBL čempionai paaiškės gegužės 21 – 24 d., Klaipėdoje, iškart po svarbiausių kovų Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS