Iš Šaro mokęsis italas „Žalgirio“ šansų nelaidoja | kl.lt

IŠ ŠARO MOKĘSIS ITALAS „ŽALGIRIO“ ŠANSŲ NELAIDOJA

„Šaras grįžta į savo miestą“, – ištarė Andrea Trinchieri. „Žalgirio“ treneris puikiai supranta, kokio lygio oponentą šiandien teks įveikti jo auklėtiniams, norint išsaugoti viltis apie Eurolygos įkrintamąsias varžybas.

Akcijos – P. Jankūnui

Tikras kaunietis Šarūnas Jasikevičius galėtų surengti išsamią ekskursiją po gimtąjį miestą kolegai iš Italijos. Krepšinio aikštelėje A. Trinchieri taip pat dar turi daug ko išmokti iš gerokai jaunesnio, bet Europos trenerių elitui jau priklausančio savo oponento.

Po trijų Eurolygos mačų išvykose žalgiriečiai grįžta į savo areną, kurioje šį vakarą laikys Stambulo „Fenerbahce“ egzaminą. Kazį Maksvytį metų pabaigoje prie „Žalgirio“ vairo pakeitęs A. Trinchieri stebuklų kol kas nedemonstruoja, tačiau dvi pergalės per keturis jo pasirodymus Eurolygoje suteikia vilties, kad tarptautinis sezonas dar nepalaidotas.

Apie tai vakar „Žalgirio“ tinklalaidėje kalbėjo ir „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Jankūnas.

„Po truputį pradeda matytis pokyčiai. Trenerio A. Trinchieri braižas ir jo patirtis galbūt leido suvaldyti situaciją. Jis daug kalbasi su žaidėjais individualiai, stengiasi išaiškinti, ko tiksliai iš jų nori, kur yra jų stipriosios pusės, kaip jis įsivaizduoja juos žaidžiančius. Visi turime pasitempti, prisidėti, kad tas rezultatas imtų gerėti“, – dėstė P. Jankūnas.

Jo žodžiais, nusprendus nepratęsti laikinos sutarties su amerikiečiu Austinu Hollinsu, rinkoje dairomasi gynėjo, galinčio atlikti tiek įžaidėjo, tiek atakuojančiojo gynėjo funkcijas. Be to, P. Jankūnas praskleidė nežinios šydą dėl Pauliui Motiejūnui priklausančių „Žalgirio“ akcijų likimo. Šiam tapus Eurolygos vadovu, akcijos bus parduotos būtent P. Jankūnui.

Pavojingas: per pirmo rato rungtynes, kurias „Fenerbahce“ laimėjo 80:78, S. Wilbekinas (su kamuoliu) pataikė 5/7 tritaškių. / fenerbahce.org nuotr.

Sukrėtė mirtis

Š. Jasikevičiaus startas naujoje komandoje – kur kas sėkmingesnis. Septynerios laimėtos rungtynės iš aštuonių mestelėjo „Fenerbahce“ į ketvirtą penktą poziciją Eurolygos lentelėje.

Šaro treniruotėse prieš keletą metų stažavęsis A. Trinchieri penktadienio susitikimui rengėsi kiek kitaip nei prieš tai. Intensyvaus tvarkaraščio lig šiol blaškytas specialistas iš Italijos turėjo net keturias dienas, per kurias galėjo jau nuosekliai perteikti savo sumanymus žalgiriečiams.

Tiesa, pastarosiomis dienomis italą blaškė ne vien krepšinio reikalai.

„Esu šokiruotas dėl to, kas nutiko praėjusią naktį. Dejanas Milojevičius, buvęs NBA klubo „Warriors“ trenerio asistentas, neįtikėtinas žmogus, puikiai jį pažinojau. Mano mintys yra su jo šeima. Didelė netektis krepšiniui ir visiems, kurie jį pažinojo. Jis buvo neįtikėtinas žmogus. Nesąžininga, kad taip atsitiko“, – dėl infarkto netikėtai mirusį 46 metų bičiulį prisiminė A. Trinchieri.

Treniruočių dar trūksta

– Kaip vertinate penktadienio varžovą?

– Mums tai bus didelis iššūkis ir galimybė kautis su vienu geriausių Eurolygos klubų. Pastaruoju metu jie puikiai žaidžia ir pelnytai laimi. „Fenerbahce“ turi daug talentų – Scottie Wilbekinas, Tyleris Dorsey, Marko Guduričius. Nickas Calathesas grįžo į lygį, kurį demonstravo žaisdamas Barselonoje. Jei turi skirtingų aukštaūgių, metančių, atletiškų, gali žaisti ir žemu, ir aukštu penketu. Jei žiūrėsime vien į krepšinio aspektus, neturime daug šansų, bet svarbūs ne tik jie. Bus pilna arena, bandysime žaisti virš savo galimybių ribos. Svarbiausia neprarasti pasitikėjimo, kai situacija nesiklosto taip, kaip norėtume. Bus sunkių momentų, nes jie yra labai gera komanda, o Šarą puikiai pažįstu ir žinau, ką jis gali pasiūlyti.

– Pirmą kartą nuo atvykimo į Kauną turėjote galimybę keletą dienų nuosekliai patreniruoti komandą. Kaip pasinaudojote šia proga?

– Turėjome dvi visavertes treniruotes, nors norėčiau 20-ies. Tai yra pradžia. Bandome pataisyti kelis niuansus, jaučiu, kad tobulėjame kiekvieną dieną. Nežinau, ar to pakaks, bet manau, kad esame teisingame kelyje.

– Tai buvo jūsų pirmos treniruotės be Austino Hollinso. Kodėl nusprendėte atsisakyti jo paslaugų?

– Austinas yra neįtikimas komandos draugas ir žmogus. Jis darė viską, kad padėtų mums laimėti. Buvo sunku priimti tokį sprendimą, bet turime daug žaidėjų jo pozicijoje, o dar sugrįžo Arnas Butkevičius. Ne veltui sakoma, kad kartais mažiau yra daugiau.

– Ar svarstote galimybę pasikviesti naują žaidėją vietoje A. Hollinso?

– Dabar turime dvylika krepšininkų. Jei kažko trūks, bandysime ieškoti resursų spragoms užpildyti, galbūt pastumdysime pozicijas ir vaidmenis, prašysime daugiau iš kai kurių žalgiriečių. Žinoma, jei bus galimybė pasipildyti talentingu žaidėju, padarysime tai, bet jei paklaustumėte vardo ar pozicijos, atsakymo neturiu.

– „Fenerbahce“ prarado efektyviausią savo žaidėją Nigelą Hayesą-Davisą (vid. po 15,8 naudingumo balo per mačą). Kaip ši trauma keičia jūsų planą rungtynėms?

– Menkai. „Fenerbahce“ visada turi tris žaidėjus visose pozicijose. DyShawnas Pierre’as, Nathanas Sestina, Tarikas Biberovičius – visi jie gali žaisti. Esu didelis Nigelo gerbėjas, žinau, koks geras žaidėjas jis yra. Tačiau manau, kad jie turi pakankamai žaidėjų, kad jį pakeistų.

– Mokėtės iš Š. Jasikevičiaus ir teigėte, kad jis yra jūsų idealas. Kokie  jūsų asmeniniai santykiai?

– Šarūnas, be abejonių, yra vienas iš trijų ar keturių geriausių trenerių Europoje. Jis buvo neįtikėtinas žaidėjas, bet jį išskiria sklandus perėjimas iš žaidėjo vaidmens į trenerio. Mačiau tai savo akimis. Jis yra labai darbštus, kasdien sunkiai dirba ir tai, ką turi dabar, išugdė pats. Akivaizdu, kad yra daug talentingų trenerių, bet talentą efektyvumu paversti gali toli gražu ne kiekvienas, ypač tie, kurie būdami žaidėjai buvo superžvaigždės. O jis buvo aukščiausio lygio žvaigždė. Labai jį gerbiu. Man Šaras labai patinka tiek kaip asmenybė, tiek kaip treneris. Prieš dvejus metus žaidėme neįtikėtiną atkrintamųjų seriją (Eurolygos ketvirtfinalyje „Barcelona“ po penkių mačų palaužė „Bayern“), kiekvienose rungtynėse iš abiejų stovyklų buvo kažkokių naujų sprendimų.

– Gal po tiek susitikimų jau galite nuspėti, kaip jis mąsto?

– Jei galėčiau nuspėti, tuomet jis galėtų nuspėti, kaip mąstau aš. 1:1. Kamuolys aikštės viduryje.


Turnyro lentelė

1. „Real“  19  2  +237

2. „Barcelona“  15  6  +93

3. „Virtus“  14  7  +11

4. „Panathinaikos“  13  8  +96

5. „Fenerbahce“  13  8  +52

6. „Maccabi“  12  9  –26

7. „Olympiakos“  11  10  +33

8. „Monaco“  11  10  +12

9. „Partizan“  11  10  +3

10. „Baskonia“  11  10  –10

11. „Valencia“  10  11  +2

12. „Emporio Armani“  9  12  +43

13. „Crvena zvezda“  9  12  +34

14. „Bayern“  8  13  –77

15. „Anadolu Efes“  8  13  –91

16. „Žalgiris“  7  14  –62

17. ALBA  4  17  –177

18. ASVEL  4  17  –173

GALERIJA

  • Iš Šaro mokęsis italas „Žalgirio“ šansų nelaidoja
fenerbahce.org nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS