Šešiolikmečių krepšininkių tikslas – sugrįžti į A divizioną | kl.lt

ŠEŠIOLIKMEČIŲ KREPŠININKIŲ TIKSLAS – SUGRĮŽTI Į A DIVIZIONĄ

Oficialiose varžybose šią vasarą startuos jau paskutinė Lietuvos jaunimo rinktinė – šešiolikmečių merginų komanda bandys Europos čempionate iš žemesnio diviziono sugrįžti į stipriausiųjų gretas.

Varžysis Podgoricoje

Karolio Abramavičiaus treniruojamos krepšininkės šiandien Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje rungtynėmis su Austrijos ekipa pradės Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionato B diviziono turnyrą.

Rugpjūčio 11 d. mūsiškės A grupėje išmėgins jėgas su Slovakijos rinktine, rugpjūčio 14 d. – su Rumunijos, rugpjūčio 15 d. – su Šveicarijos atstovėmis.

„Manau, svarbiausios bus dvikovos su varžovėmis iš Slovakijos ir Austrijos, – sakė K. Abramavičius. – Patyrus dvi nesėkmes būtų mažai šansų patekti į atkrintamąsias varžybas.“

B grupėje rungtyniaus Bulgarijos, Juodkalnijos, Airijos, Švedijos ir Kipro komandos, C – Nyderlandų, Didžiosios Britanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Danijos ir Islandijos, D – Ukrainos, Norvegijos, Liuksemburgo, Vokietijos ir Estijos ekipos.

Į ketvirtfinalį pateks grupėse 1–2 vietas užėmusios rinktinės. 3–4 pozicijose likusios komandos toliau varžysis dėl 9–16 vietų, o penktas vietas užėmusios ekipos – dėl 17–20 vietų.

Kelialapius į A divizioną gaus trys stipriausios rinktinės.

Užmojai – drąsūs

Ruošdamasi B diviziono turnyrui Lietuvos rinktinė dalyvavo Baltijos taurės turnyre, sužaidė penkerias kontrolines rungtynes.

Grupėje patyrus dvi nesėkmes būtų mažai šansų patekti į atkrintamąsias varžybas.

 

Rygoje vykusiame Baltijos taurės turnyre lietuvės pralaimėjo estėms (67:77) ir latvėms (62:90).

Vėliau Anykščiuose sužaidė lygiosios su Suomija (80:80). Per viešnagę Portugalijoje mūsiškės pasidalijo po pergalę su turnyro šeimininkėmis (73:60 ir 53:56), bet pralaimėjo ispanėms (47:95) ir graikėms (53:65).

„Tobulėjo ir komanda, ir individualiai kiekviena žaidėja. Fiksavome tam tikrus statistikos rodiklius per treniruotes ir varžybas – jie gerėjo, jeigu palygintume su tuo, nuo ko pradėjome“, – kalbėjo K. Abramavičius.

„Suvienijusios jėgas bandysime siekti geriausio“, – teigė viena rinktinės lyderių, Vilniaus krepšinio mokyklos (KM) auklėtinė Danielė Paunksnytė.

„Mūsų tikslas – sugrįžti į A divizioną. Drąsus, bet pasvertas siekis“, – reziumavo K. Abramavičius.

Kalnų nenuvertė

Šią vasarą kalnų nenuvertė kitos trys Lietuvos merginų krepšinio rinktinės.

Aštuoniolikmetės (treneris Gytis Krugelevičius) Europos čempionate pralaimėjo visas 7 rungtynes, užėmė paskutinę – 16 – vietą ir iškrito į B divizioną.

Devyniolikmetės (treneris Vilius Stanišauskas) pasaulio čempionato ketvirtfinalyje nusileido ispanėms (49:67), o varžybose dėl 5–8 vietų – Malio atstovėms (53:56), čekėms (50:76) ir liko 8 pozicijoje.

Dvidešimtmetėms (treneris Martynas Airošius) nepadėjo net namų sienos: Klaipėdoje ir Vilniuje vykusiame Europos čempionate lietuvės pralaimėjo visus 7 mačus ir užėmė paskutinę – 16 – vietą. Nuo iškritimo į B divizioną išgelbėjo tai, kad kitąmet šios amžiaus grupės Europos čempionatas taip pat vyks mūsų šalyje (Lietuvos rinktinė dalyvaus šeimininko teisėmis).


Rinktinė

Rusnė Utkaitė, Danielė Paunksnytė, Ugnė Viščinytė, Gytė Pupelytė (visos – Vilniaus krepšinio mokykla), Emilija Vaitkutė, Karolina Drakšaitė, Justė Mockevičiūtė, Karolina Vaitkutė (visos – Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokykla), Gėla Kačinskaitė (Šiaulių krepšinio akademija „Saulė“), Rosita Rusovičiūtė (Marijampolės sporto centras), Gustė Dziatkauskaitė (Kauno krepšinio akademija „Žalgiris“), Gabija Galvanauskaitė (Panevėžio sporto centras).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS