Sezono rekordą užfiksavęs T. Holloway – LKL savaitės naudingiausas žaidėjas | kl.lt

SEZONO REKORDĄ UŽFIKSAVĘS T. HOLLOWAY – LKL SAVAITĖS NAUDINGIAUSAS ŽAIDĖJAS

  • 0

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai savaitgalį pridėjo dar vieną pergalę į savo sąskaitą „Betsafe–LKL“ čempionate, be didesnių kluptelėjimų nugalėję svečius iš Šiaulių, o pačiomis ryškiausiomis spalvomis tą vakarą žibėjo sostinės komandos įžaidėjas Terrellas Holloway.

Amerikietis vieną po kito gerino asmeninius sezono rekordus ir taip garantavo sau naudingiausio savaitės žaidėjo titulą.

30-metis krepšininkas šeštadienio rungtynėse pasiekė asmeninį sezono rekordą surinkęs 13 taškų, tačiau dar ryškiau prisidėjo prie komandos draugų atakų kūrimo, iš viso atlikęs net 14 rezultatyvių perdavimų.

Tai – ne tik geriausias krepšininko, bet ir visos lygos pasirodymas šiame sezone. Iš viso gynėjas sukaupė 33 naudingumo balus. Ankstesnis rekordas – 13 rezultatyvių perdavimų – priklausė Žygimantui Janavičiui.

Būtent T. Holloway labiausiai prisidėjo prie to, jog šiauliečiai būtų nugalėti 96:75.

„Instagram“ nuotr.

Kartu su T. Holloway į naudingiausių penketuką šį kartą pateko Chauncey Collinsas (Alytaus „Sintek–Dzūkija“), Gytis Masiulis (Klaipėdos „Neptūnas“), Gilvydas Biruta (Panevėžio „Lietkabelis“) ir Laurynas Birutis (Prienų „CBet“).

Dar vieną uraganinį pasirodymą surengė alytiškių komandos lyderis Ch. Collinsas. Savaitgalio rungtynėse Utenoje jis ne tik dominavo puolime (24 taškai), tačiau pavyzdingai darbavosi ir po krepšiais, iš viso nusiimdamas 13 kamuolių bei taip pasiekęs geriausią savo karjeros Lietuvoje rezultatą.

Amerikietis iš viso surinko 30 naudingumo balų, tačiau net ir toks jo pasirodymas ekipos nuo nesėkmės neišgelbėjo – Alytaus krepšininkai „Juventus“ klubui nusileido 71:84.

Įdomu tai, jog gynėjas jau ketvirtą kartą šiame sezone pasiekia 30 naudingumo balų ribą.

Tarp naudingiausiųjų šią savaitę pateko ir „Neptūno“ puolėjas G. Masiulis. Šis pastaruoju metu išgyveno šiokį tokį formos nuosmukį (nuo praėjusių metų gruodžio pradžios nė karto nebuvo surinkęs dvigubo naudingumo balų skaičiaus), tačiau savaitgalį Prienuose vėl buvo vienas komandos lyderių.

Į „CBet“ krepšį jis pelnė 16 taškų, iš viso sukaupė 21 naudingumo balą ir labiausiai prisidėjo prie to, jog uostamiesčio komanda namo grįžtų su pergale 95:85.

Tuo tarpu Prienų komandos tose rungtynėse neišgelbėjo ir galingas Biručio žaidimas. Vidurio puolėjas pakartojo sezono naudingumo balų rekordą, tačiau pergalei to nepakako.

Centras rungtyniavo 30 minučių ir per jas spėjo pasižymėti 25 taškais (9/10 dvit.), 4 atkovotais kamuoliais, 6 išprovokuotomis pražangomis bei 36 naudingumo balais.

Būtent 36 naudingumo balai šią savaitę buvo didžiausias skaičius, tačiau L. Birutis geriausio žaidėjo laurų nenuskina dėl to, kad jo komanda neiškovojo pergalės.

36 naudingumo balai taip pat yra ir šio sezono „Betsafe–LKL“ rekordas. Be L. Biručio, tokį rodiklį jau yra pasiekę Bryantas Crawfordas (Utenos „Juventus“) ir Evaldas Kairys (Vilniaus „Rytas“).

Penketuką šį kartą užbaigia „Lietkabelio“ naujokas G. Biruta.

Vos ketvirtas rungtynes su panevėžiečių marškinėliais žaidęs aukštaūgis iššovė dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“. Krepšininkas nė karto neprametė (9/9 dvit., 3/3 baud.), iš viso surinko 21 tašką, 4 kartus perėmė kamuolį ir pasižymėjo 25 balų naudingumu.

G. Birutos indėlis padėjo „Lietkabeliui“ laimėti rungtynes 85:69.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS