„Šiaulių“ stebuklas: panaikinę 25 taškų deficitą tęsia kelionę Karaliaus Mindaugo taurės turnyre | kl.lt

„ŠIAULIŲ“ STEBUKLAS: PANAIKINĘ 25 TAŠKŲ DEFICITĄ TĘSIA KELIONĘ KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS TURNYRE

  • 1

„Šiaulių“ krepšininkai sukūrė tikrą stebuklą Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre. Pirmąsias aštuntfinalio rungtynes net 25 taškų skirtumu pralaimėję Saulės miesto žaidėjai atsakomąjį susitikimą prieš Alytaus „Dzūkiją“ laimėjo net 101:74 (26:13, 21:25, 23:19, 31:17) ir neįtikėtinai iškopė į KMT ketvirtfinalį.

Pergalę „Šiauliams“ paskutinėmis sekundėmis išplėšė nuostabus islando Elvaro Fridrikssono pasirodymas. Įžaidėjas per paskutinę minutę pelnė net 9 taškus iš eilės.

Nors Alytuje pralaimėjo 71:96 ir namo parsivežė didžiulį deficitą, šiauliečiai namuose padus pernelyg atsipalaidavusiems varžovams kuteno nuo pat pirmosios minutės.

Antano Sireikos auklėtiniai pirmąjį kėlinį laimėjo 26:13, o antrajame turėjo ir 15 taškų persvarą (28:13).

Toliau į priekį alytiškiai varžovų per antrąjį ir trečiąjį ketvirčius nepaleido. Po dviejų kėlinių skirtumas tarp komandų buvo 9 taškai (47:38), o po trijų – 13 taškų (70:57). Tačiau lemiamame ketvirtyje intriga įkaito iki karščiausio taško.

Likus žaisti dvi minutes Arminas Urbutis užbaigė „Šiaulių“ spurtą 14:3, po kurio šeimininkų persvara buvo 22 taškai (92:70).

Arti kritinės padėties atsidūrusi „Dzūkija“ nesupanikavo ir sugebėjo sumažinti persvarą. Iš vidutinio nuotolio pataikė veteranas Simas Jasaitis, šaltakraujiškai du baudų metimus realizavo Kristupas Žemaitis.

Bet per paskutines 60 rungtynių sekundžių aukščiausią pilotažą pademonstravo „Šiaulių“ islandas E.Fridrikssonas.

Iš pradžių jis išprovokavo varžovo pražangą mesdamas iš toli ir sumetė visus tris metimus, kitoje atakoje pataikė itin sudėtingą tritaškį, o lemiamoje atakoje po prasiveržimo pelnė dvitaškį su pražanga ir po jo solo šou skirtumas išaugo iki „Šiauliams“ jau tinkančių 27 taškų – 101:74.

Atsakui „Dzūkija“ dar turėjo 3,4 sek., bet desperatiškas K.Žemaičio metimas iš toli tikslo nepasiekė ir šiauliečiai šoko triumfo šokį.

Rungtynių herojus E.Fridrikssonas iš viso pelnė net 27 taškus (6/6 dvit., 3/7 trit., 6/6 baud.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir mačą užbaigė su 30 balų naudingumu.

Ruoštis ketvirtfinaliui „Šiauliai“ daug laiko neturės. Pirmąsias rungtynes prieš „Neptūną“ šiauliečiai namuose žais jau po dviejų dienų, ketvirtadienį.

Atsakomasis šių komandų mačas bus žaidžiamas Klaipėdoje sausio 17-ąją, o poros nugalėtojas KMT finalo ketverte, vyksiančiame Panevėžyje, susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ poros laimėtoju.

„Šiauliai“: Elvaras Fridrikssonas 27 (6/6 dvit., 9 rez. perd., 30 naud. bal.), Martynas Varnas 15, Kasparas Beržinis 14 (7 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis 13 (6 atk. kam.), Andy Van Vlietas 10 (6 atk. kam.).

„Dzūkija“: Kristupas Žemaitis 24 (4/12 trit., 6 atk. kam.), Tadas Rinkūnas 13, Matas Jucikas 10 (7 atk. kam.), Simas Jasaitis 9 (10 atk. kam.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunas

Sveikinimai Šiauliams!!! "Nuostabu!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS