Sprendimas dėl Rusijos dalyvavimo Europos čempionate – artimiausiu metu | kl.lt

SPRENDIMAS DĖL RUSIJOS DALYVAVIMO EUROPOS ČEMPIONATE – ARTIMIAUSIU METU

  • 0

Lietuvos krepšinio šimtmečio minėjimo renginyje Kaune sudalyvavęs FIBA vadovas Andreas Zagklis kol kas neturi atsakymo, ar karą Ukrainoje sukėlusi Rusija galės dalyvauti įvairiose krepšinio pirmenybėse.

Šiuo metu FIBA yra paskelbusi, kad Rusijos rinktinėms ir klubams draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, tačiau šios sankcijos galioja tik iki gegužės vidurio.

Vasarą laukia FIBA langai, eilė jaunimo čempionatų, o rugsėjį startuos ir Europos vyrų čempionatas.

Krepšinio namuose surengtoje spaudos konferencijoje „Delfi“ žurnalistas Mindaugas Augustis FIBA galvos Zagklio paklausė, kas pakeis Rusijos rinktinė Europos čempionate, jeigu ši šalis liks suspenduota.

„Kol kas vadovaujamės anksčiau priimtais sprendimais, kurie bus peržiūrėti jau artimiausiomis savaitėmis, – atsakymą pradėjo Zagklis. – Laikrodis tiksi, artėja ne tik Europos vyrų čempionatas, bet ir pasaulio moterų pirmenybės, 3x3 turnyrai, daugybė jaunimo varžybų. Atidžiai sekame situaciją.

Kalba eina ne tik apie šalį, kurią jūs paminėjote – dar didesnis mūsų rūpestis, kaip padėti federacijai, kuri yra labiausiai paliesta – turiu omenyje Ukrainos krepšinio federaciją. Kol kas nespekuliuosiu, kokie bus sprendimai, tačiau galiu patikinti, kad labai greitai tai išgirsite. Tereikia sulaukti kito mėnesio, kai vyks tiek FIBA, tiek FIBA Europos valdybų posėdžiai.“

Rusija Europos čempionate žaistų A grupėje, kurios kovos vyks Sakartvele. Šioje grupėje taip pat žais Ispanija, Turkija, Belgija ir Bulgarija.

Graikas taip pat teigė, kad FIBA darbotvarkėje kol kas nėra numatyta klausimų dėl Rusijos krepšinio federacijos suspendavimo arba išmetimo iš FIBA.

Gairės: karas Ukrainoje, fiba, Rusija, Europos Čempionatas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS