Studentės patampė nervus baltarusėms, bet suklupo | kl.lt

STUDENTĖS PATAMPĖ NERVUS BALTARUSĖMS, BET SUKLUPO

Kauno „LSU-Aistėms“ nepavyko įsirašyti pirmosios pergalės Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL). Kaunietės savo aikštėje garbingai priešinosi mačo favoritėms iš Baltarusijos – Minsko „Horizont-RCOP“ krepšininkėms, tačiau pralaimėjo 60:63.

Bene garsiausia Baltarusijos moterų krepšinio ekipa į Kauną atvyko būdama dvikovos favoritė. Nors baltarusės, kaip ir lietuvės, BWBL čempionate dar nebuvo iškovojusios nė vienos pergalės, jų sudėtis atrodė pranašesnė. Ant A.Sabonio krepšinio mokyklos salės parketo išbėgo ne tik perspektyvios Baltarusijos jaunos žaidėjos, bet ir dvi legionierės. Naudingu žaidimu pasižyminti vidurio puolėja 187 cm ūgio Miriam Uro-Nilie ir veržli gynėja Francisca Petronella Donders.

Tačiau studenčių tai nė kiek nesutrikdė. Jos iškart kibo į atlapus viešnioms ir, sėkmingai sužaidusios kėlinio pabaigą, pirmąjį ketvirtį laimėjo minimaliai 16:15. Ne ką mažiau atkakli kova virė ir antrajame. Jame ir vėl minimaliai 18:17, bet pranašesnės buvo šeimininkės.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. Legionierių ir taikliarankės puolėjos Darios Lipinskajos dėka baltarusės ne tik prisivijo bet ir persvėrė rezultatą. Didindamos apsukas jos sugebėjo susikrauti dviženklį pranašumą.

Kai atrodė, kad intriga išgaravo, Lietuvos Sporto universiteto auklėtinės tarsi pabudo iš miego ir nusprendė, jog savo galutinio žodžio jos dar netarė. Paskutinės 3 mačo minutės priklausė joms. Pirmaisiais smuikais užgriežė Kauno klubo snaiperė Jolanta Marmienė ir puolėja Laura Želnytė. Likus žaisti 2,38 min. J.Marmienė pataikė dvitaškį ir persvarą nupjovė iki vienženklės - 52:61. „Horizont-RCOP“ trenerės paprašė minutės pertraukėlės, tačiau tai menkai tegelbėjo. Netgi atvirkščiai – pasitarimas išėjo į naudą kaunietėms. Jos apsigynė nuo baltarusių išpuolių ir likus 2 min. L.Želnytė smeigė tritaškį – 55:61. Po dar vienos Minsko ekipos klaidos, tolimą bombą paleido J.Marmienė. Komandas skiriantis riba tapo panaikinama vienu metimu – 58:61. O žaisti laiko buvo iki valios – per pusantros min.

Vis dėlto varžovėms pavyko nutraukti taškų badą ir likus 1,16 min. F.Donders įrito dvitaškį 58:63. L.Želnytė tuoj pat atsakė tuo pačiu – 60:63. Netrukus ji galėjo dar labiau sušvelninti rezultatą, bet šįsyk šovė pro šalį. Per paskutines sekundes komandos apsikeitė klaidomis, tačiau viešnios gelbėjosi pražangomis – mat nebuvo viršijusios 4 pražangų limito, po kurio visos baudos – metamos. Galiausiai likus 2 sek. ekipą išgelbėti itin tolimu metimu bandė J.Marmienė, bet kamuolys tikslo nepasiekė.

Kauno ekipai J.Marmienė pelnė 25 taškus (5/8 dvitaškių, 3/5 tritaškių), atkovojo 5 kamuolius ir tiek pat sykių suklydo. L.Želnytė įmetė 13 taškų, atkovojo 9 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Grytė Markevičiūtė surinko 7, Gintarė Paulauskaitė 6, Karolina Kazočiūnaitė 5, Elžbieta Čeponytė 4 taškus. Viešnioms: D.Lipinskaja 20, F.Donders 14.

Komandinėje statistikoje kaunietės ypač nusileido klaidų grafoje. Jos prarado net 34 kamuolius, kai baltarusės – tik 22.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS