T. Rinkevičius dėl darbo „Neptūne“ atmetė pelningesnį pasiūlymą iš Rusijos | kl.lt

T. RINKEVIČIUS DĖL DARBO „NEPTŪNE“ ATMETĖ PELNINGESNĮ PASIŪLYMĄ IŠ RUSIJOS

  • 0

Klaipėdos „Neptūnas“ praėjusią savaitę baigė vyriausiojo trenerio paieškas bei komandos vairą perleido ilgamečiam Kazio Maksvyčio asistentui Tomui Rinkevičiui, kuris uostamiesčio ekipoje su pertraukomis darbavosi penkerius metus bei stipriai prisidėjo prie didžiųjų klubo pergalių.

„Suprantu, kad iššūkis nėra lengvas, bet esu pasiruošęs dirbti ir eiti tuo keliu“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė neseniai „Neptūno“ vairą perėmęs T. Rinkevičius.

41-erių specialistas asistento duoną krimto septynerius metus, iš kurių penkerius – Klaipėdoje. Prieš tai iš Rietavo kilęs 180 cm ūgio gynėjas 13 sezonų profesionaliai žaidė krepšinį.

Pagrindinis motyvas buvo tas, kad čia būsiu vyriausiasis treneris ir dirbsiu savame mieste.

Kaip teigė T. Rinkevičius, atėjo laikas naujam karjeros žingsniui, dėl kurio jis atsisakė finansiškai pelningesnio Permės „Parma“ pasiūlymo vykti į Rusiją kartu su Maksvyčiu.

„Pagrindinis motyvas buvo tas, kad čia būsiu vyriausiasis treneris ir dirbsiu savame mieste, – aiškino T. Rinkevičius. – Klaipėdoje yra mano šeima, o tai vaidina svarbų vaidmenį. Pažįstu organizaciją, vadovus, klube lieka praktiškai visa administracija. Tai pliusai, kurie palengvino mano sprendimą.“

T. Rinkevičius į Klaipėdą atvyko 2012-aisiais, kai jį darbuotis pakvietė ilgametis bičiulis Maksvytis. Gerais draugais jie tapo dar studijų laikais, kai prieš kiek daugiau nei 20 metų susipažino tuometiniame Lietuvos kūno kultūros institute.

Ši draugystė T. Rinkevičiui leido lengviau pereiti iš krepšininko į trenerio vaidmenį.

„Kartu su Kaziu viską pereiti buvo lengviau, nes jis manimi pasitikėjo, o aš tikėjau juo. Esame geri draugai, bendraujantys šeimomis, tad tas perėjimas buvo daug minkštesnis, ir gana sėkmingas“, – sakė naujasis vyriausiasis „Neptūno“ treneris.

Bičiuliai kartu brandino idėjas ir kūrė komandos viziją, kuri Klaipėdos ekipai leido iškovoti ne vieną skambią pergalę.

Jau pirmajame sezone (2012-2013 m.) vadovaujant Maksvyčiui ir T. Rinkevičiui „Neptūnas“ iškovojo šalies čempionato bronzą, o tai buvo pirmieji medaliai uostamiesčio klubo istorijoje.

Po metų – istorinis sidabras LKL pirmenybėse bei bilietas į Eurolygą, kurioje „Neptūnas“ per 10 mačų grupių etape iškovojo 4 pergales.

Po trejų metų uostamiestyje bičiulių keliai išsiskyrė – Maksvytis patraukė į Panevėžį, o T. Rinkevičius iškeliavo darbuotis į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubą.

2017-aisiais jų keliai vėl susikirto Klaipėdoje, kur per dvejus metus buvo dukart iškovota „Betsafe–LKL“ bronza.

„Bendra komandos vizija formavosi eilę metų, nes Kazys nebuvo despotas. Jis buvo komunikabilus treneris į diskusiją įtraukdavęs ir asistentus, o mes kartu brandinome idėjas.

Stilius, kurį propagavo Kazys, man yra gana artimas. Žinoma, kai kurias situacijas aš gal matau kiek kitaip ir bandysiu jas perteikti aikštelėje, bet bendras komandos braižas man yra priimtinas ir artimas“, – teigė T. Rinkevičius.

Šiuo metu sutartis su „Neptūnų“ turi keturi žaidėjai: Paulius Dambrauskas, Osvaldas Olisevičius bei jaunieji Aidas Einikis ir Tadas Pažėra.

T. Rinkevičius sieks išlaikyti dar kelis praėjusiame sezone rungtyniavusius žaidėjus, o bendroje ekipos vizijoje norėtų matyti lietuvišką komandą.

„Mano vizija yra turėti kuo daugiau lietuvių krepšininkų, – mintimis dalijosi „Neptūno“ treneris. – Ekipoje nematau daugiau dviejų užsieniečių žaidėjų, bet mano norus gali iškraipyti komandos biudžetas ir žaidėjų rinka.

Sezonas yra ilgas, tad jo pabaigoje, kai sprendžiasi sezono likimas, daug lengviau yra pasitikėti vietiniais žaidėjais. Tuo įsitikinau jau ne kartą ir mačiau jau ne vieną tokią situaciją.

Labai svarbu, kad branduolys būtų lietuviškas, kuris duotų rezultatą aikštelėje bei palaikytų komandinę dvasią už jos ribų.“

Naujasis „Neptūno“ treneris su klubo vadovybė aptarė tikslus artėjančiam sezonui – uostamiesčio ekipa sieks patekti tarp keturių stipriausių šalies komandų.

„Manau, kad pagal mūsų planuojamą biudžetą tikslas turi būti ketvertas, o jame sieksime medalių. Tikslas nėra lengvai įgyvendinimas, nes komandos „Betsafe–LKL“ čempionate kasmet stiprėja. Aštuonių lygos komandų siekiamybė yra papulti į ketvertą.

Uždavinys nebus lengvas. „Neptūnas“ turėjo du gerus sezonus, kurie baigėsi medaliais, tad išlaikyti šias pozicijas bus didelis iššūkis“, – teigė T. Rinkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS