T. Sedekerskio debiutą Kėdainių klube apkartino Utena | kl.lt

T. SEDEKERSKIO DEBIUTĄ KĖDAINIŲ KLUBE APKARTINO UTENA

  • 0

Dar praėjusią savaitę Panevėžio „Lietkabelį“ sutriuškinę Utenos „Juventus“ krepšininkai, šventines nuotaikas sugadino ir Kėdainių „Nevėžio“ komandai, kurioje šiose rungtynėse debiutavo Tadas Sedekerskis bei Margiris Normantas.

„Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse „Juventus“ krepšininkai po itin atkaklios kovos 78:74 laimėjo prieš „Nevėžį“, nepaisant Kėdainių naujokų debiuto.

Šiose rungtynėse debiutavęs iš „Lietuvos ryto“ pasiskolintas gynėjas M.Normantas per 15 minučių pelnė 3 taškus (0/1 dvit., 1/1 trit., 0/2 baud.), atkovojo vieną kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo vieną metimą, išprovokavo 3 pražangas ir surinko 7 naudingumo balus.

Tuo tarpu iš Ispanijos atvykęs T.Sedekerskis per 21 minutę pelnė 10 taškų (3/4 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, du kartus prasižengė ir surinko 8 naudingumo balus.

„Kėdainių „Nevėžis“ pasipildęs Margiriu Normantu ir Tadu Sedekerskiu tampa labai solidi komanda. Nebėra silpnų pozicijų ir silpnų vietų. Jie abudu šiandien žaidė gerai, įnešė jaunatvišką energiją. Su tokia komanda niekam neverta juokauti“, – po rungtynių apie varžovus kalbėjo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

Šios rungtynės išskirtinės buvo ne tik „Nevėžio“ naujokams. Simui Buterlevičiui tai buvo 100-osios rungtynės „Betsafe-LKL“ pirmenybėse vilkint „Juventus“ marškinėlius. Krepšininkas per 25 minutes surinko 6 taškus (2/5 trit.), atkovojo 2 ir perėmė 2 kamuolius.

„Juventus“ į pergalę vedė Arvydas Šikšnius, kuris aikštėje praleido net 36 minutes per kurias pelnė 13 taškų (6 rez. perd.), po 12 pridėjo Laronas Dendy ir Maksymas Kornienko (6 atk. kam.), po 9 pridėjo Mindaugas Kupšas bei Dovis Bičkauskis.

Tuo tarpu „Nevėžio“ ekipoje išsiskyrė Valerijus Lichodejus pelnęs 17 taškų (7 kld.), 15 pridėjo Lesteris Medfordas, 12 pelnė Gintautis Matulis, o 10 pridėjo T.Sedekerskis.

„Praradome rungtynių kontrolę antrajame kėlinyje ir leidome pabėgti Utenai, – kalbėjo „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka. – Viską lėmė keli faktoriai. Gynyboje leidome jų vidurio puolėjams pelnyti per daug taškų. Esu patenkintas ir Margiriu, ir Tadu. Abu gavo laiko, nors vienas buvo tik vienoje treniruotėje, o kitas gal trijose. Jiems reikia laiko, kad suprastų tai, ką mes darome. Bet jie sužaidė neblogas rungtynes ir padėjo komandai tiek puolime, tiek gynyboje“.

„Juventus“ ekipa po pertraukos į aikštę žengė nusiteikusi itin rimtai. Jie kėlinį pradėjo spurtu 13:4 ir greitai pirmavo rekordiniu 15 taškų skirtumu (59:44). Tačiau ir į tai „Nevėžis“ turėjo atsakymą. Kėdainiečiai į „Juventus“ bandymą pabėgti atsakė savu spurtu – 14:4 ir prieš lemiamą ketvirtį atsiliko 5 taškų skirtumu (58:63).

„Nevėžis“ dar iki ilgosios pertraukos buvo pataikęs 8 tritaškius iš 16, o būtent jų ir pritrūko antrojoje rungtynių dalyje. Per trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius kėdainiškiai pataikė vos 3 tritaškius iš 12. Tuo tarpu „Juventus“ per pirmąją rungtynių dalį pataikė 4 iš 8 tritaškius, o po pertraukos pasižymėjo dar 4 kartus iš 12 bandymų.

„Nevėžiui“ taip pat itin nepadėjo ir blogas baudų pataikymas. Vos 57% (11/19) nuo baudų metimų linijos atakavęs „Nevėžis“ dalino kalėdines dovanas „Juventus“ krepšininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS