Tarp Lietuvos rinktinės varžovų – Čekijos krepšininkai | kl.lt

TARP LIETUVOS RINKTINĖS VARŽOVŲ – ČEKIJOS KREPŠININKAI

  • 0

2023 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionato atrankos etapo F grupėje Lietuvos rinktinė susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos bei Čekijos komandomis.

A grupėje žais Serbijos, Slovakijos, Belgijos ir Latvijos krepšininkai, B – Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos ir Turkijos, C – Kroatijos, Švedijos, Suomijos ir Slovėnijos, D – Izraelio, Estijos, Vokietijos ir Lenkijos, E – Prancūzijos, Portugalijos, Vengrijos ir Juodkalnijos, G – Sakartvelo, Islandijos, Ispanijos ir Ukrainos, H – Rusijos, Nyderlandų, Šiaurės Makedonijos ir Italijos.

Varžybos numatytos šiemet lapkritį, taip pat 2022-ųjų vasarį ir kovą, birželį ir liepą, rugpjūtį ir lapkritį bei 2023 m. vasarį.

2023 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionatas turėtų vykti Indonezijoje, Japonijoje ir Filipinuose.

Europos žemynui pasaulio čempionate skirta 12 vietų. Po pirmo atrankos varžybų etapo (sužaidus po šešerias rungtynes) iš kovos dėl kelialapių pasitrauks tik aštuonios ekipos – užėmusios grupėse ketvirtas vietas. Vėliau likusios 24 rinktinės bus suskirstytos į keturias grupes po šešis (rezultatai iš pirmo etapo liks įskaitoje), o į finalo turnyrą pateks po tris stipriausias komandas iš kiekvienos grupės.

2023 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionatas turėtų vykti rugpjūčio 25–rugsėjo 10 d. Indonezijoje, Japonijoje ir Filipinuose.

2019-aisiais Kinijoje mūsiškiai užėmė devintą vietą. Dainiaus Adomaičio treniruojami Lietuvos krepšininkai H grupėje 101:47 nugalėjo Senegalo atstovus, 92:69 – kanadiečius ir 82:87 pralaimėjo australams, vėliau L grupėje 75:78 nusileido prancūzams, 74:55 įveikė Dominikos Respublikos ekipą ir nepateko į ketvirtfinalį.

Čekai, būsimi mūsiškių varžovai, tąkart ketvirtfinalyje 70:82 pralaimėjo australams, vėliau 94:84 įveikė lenkus, 81:90 pripažino serbų pranašumą ir užėmė šeštą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS