„Tesonet“ įsigijo „Žalgirio“ akcijų, A. Saboniui siūlomas naujas postas | kl.lt

„TESONET“ ĮSIGIJO „ŽALGIRIO“ AKCIJŲ, A. SABONIUI SIŪLOMAS NAUJAS POSTAS

  • 0

Iki šiol su Kauno „Žalgiriu“ sėkmingai bendradarbiavęs technologijų akceleratorius „Tesonet“ vienija jėgas ir tampa „Žalgirio“ organizacijos akcininku, skelbiama pranešime spaudai.

Legendinis sporto klubas ir „Tesonet“ šiemet taip pat kartu įsteigė sporto technologijų startuolį „Žalgiris Ventures“ bei toliau bendroje veikloje koncentruosis į sporto klubo komercinės veiklos plėtrą, verslo auginimą bei inovacijų kūrimą.

„Žalgirio“ organizacija per paskutinius kelerius metus įrodė, kad gali pasiekti gerų rezultatų sporto versle ir su stipria vadybos komanda plėsti komercinius projektus. Dabar prisijungus strategiškai stipriam partneriui su vertinga tarptautine patirtimi, įgyvendinsime dar didesnius planus. „Tesonet“ investuos į mūsų verslo modelį ir suteiks galimybes augti ir užsidirbti daugiau pinigų patiems, juos reinvestuojant į stipresnę komandą“, – apie sandorio esmę kalbėjo Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Dabartinė „Žalgirio“ vadybos komanda – teisingo požiūrio partneriai, kurie kelia sau aukščiausius tikslus ir demonstruoja puikius verslo rezultatus. Suvienijus šį sporto verslo „know-how“ (liet. žinoti kaip) ir „Tesonet“ atsineštas IT žinias bei tarptautinių prekės ženklų kūrimo patirtį, kartu įgyvendinsime ambicingus planus. Ateiname inovuoti bei kurti skaitmeninę transformaciją. Naudodami moderniausias technologijas suteiksime sirgaliams unikalią patirtį ir galimybę pasijusti komandos dalimi.

Taip pat padėsime „Žalgiriui“ generuoti papildomus pajamų srautus, kurių neribos arenų vietų skaičius ar valstybių sienos, o gautos lėšos vėliau bus naudojamos komandos formavimui bei infrastruktūros tobulinimui“, – teigė vienas iš „Tesonet“ įkūrėjų Tomas Okmanas.

Naujos technologijų galimybės

Vienas pirmųjų žingsnių, padarytų dar prieš mėnesį, kartu su „Tesonet“ įkurtas sporto ir technologijų startuolis „Žalgiris Ventures“.

„Esame parengę savo ilgalaikę inovacijų strategiją, kurios vizija yra Kauno „Žalgiriui“ tapti tarptautiniu mastu pripažintu prekės ženklu sporto inovacijų srityje. Tai taptų proveržiu mūsų veikloje, pasitelkiant inovacijas bei modernias technologijas. „Žalgiris Ventures“ įkūrimas ir partnerystė su „Tesonet“ taps stipria šios strategijos varomąja jėga“, – teigė P. Motiejūnas.

Turima penkerių metų strategija apibrėžia organizacijos judėjimo kryptis sporto vadybos, klientų patirties bei įsitraukimo ir verslo partnerysčių srityse.

Sporto vadybos srityje bendradarbiaujant su inovacijų kūrėjais ir naudojant naujas technologijas bus didinamas darbo našumas, vykdomas geresnis duomenų surinkimas bei analizė. Tai leis priimti protingesnius, greitesnius ir efektyvesnius sprendimus treniruojant komandą. Naujas technologijas numatoma pasitelkti ir sportininkų sveikatai prižiūrėti.

Dar viena vystymo kryptis – aistruolių patirties gerinimas, naudojant modernius sprendimus ir technologijas, įskaitant ir turinio platformos „Žalgiris Insider“ plėtojimą.

Struktūros pakeitimai

Dar iki sandorio užbaigimo įsteigta ir nauja visas grupės įmones sujungianti UAB „Žalgiris group“, po kuria veiks visos kitos organizacijos įmonės, – tokios kaip „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas, atributikos platintojų UAB „Delegatai“ (Žalgirisshop.lt), Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubas ir kt. Visų įmonių sujungimas po bendra grupės vėliava efektyvins projektų ir žmogiškųjų resursų valdymą bei įves aiškumo ir išorinėje komunikacijoje.

Įvairiuose objektų operavimo konkursuose ir toliau dalyvaus „Žalgirio“ areną valdanti UAB „Kauno arena“, kurios patyrimas ir žinios leistų prisidėti prie dar daugiau infrastruktūros projektų vystymo Lietuvoje.

„Tesonet“ įsigijus 25 proc. holdinginės kompanijos „Žalgiris Group“ akcijų, prie valdybos prisijungia ir vienas iš akceleratoriaus valdybos narių Jonas Karklys. Likusi akcijų dalis – 75 proc. – lieka P. Motiejūno rankose, kuriam akcijas pardavė ir neatsiejama „Žalgirio“ dalis – Arvydas Sabonis, liekantis aktyviai dalyvauti organizacijos vadyboje. Jis yra pakviestas tapti Kauno „Žalgirio“ organizacijos garbės prezidentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS