Tik dabar: Italijos pirmenybes nuspręsta baigti, čempiono nebus | kl.lt

TIK DABAR: ITALIJOS PIRMENYBES NUSPRĘSTA BAIGTI, ČEMPIONO NEBUS

  • 0

Dėl koronaviruso Italijos krepšinio čempionatas nebus atnaujinamas, – pranešė Italijos populiariausias sporto portalas „Gazzetta dello Sport“.

Dėl to sutarė visos trys pusės: Italijos krepšinio lyga, Italijos krepšinio federacija ir klubai.

Skirtingai nei Lietuvoje, kur anksčiau laikus pabaigus sezoną čempionu paskelbtas Kauno „Žalgiris“, Italijoje nugalėtojo nebus.

Aleksandro Džordževičiaus treniruojamas Bolonijos „Virtus“ (18 pergalių ir 2 pralaimėjimai) pirmavo lygoje, kai čempionatas buvo sustabdytas kovo 9 dieną dėl koronaviruso pandemijos.

Už „Virtus“ rikiavosi Sasario (15-5) ir Brešijos (14-7) komandos, o Eurolygoje rungtyniaujanti Milano „Olimpia“ (14-7) su Artūru Gudaičiu buvo tik ketvirta.

Dėl kryžminio kelio raiščio traumos vėliau šį sezoną pradėjęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Italijos lygoje sužaidė tik 8 mačus, per kurios pelnė po 7,6 taško ir atkovojo po 4,6 kamuolio.

Po 15 min. rungtyniavęs A.Gudaitis pataikė 63 proc. dvitaškių, jo naudingumo balų vidurkis buvo 11,8.

Nors Italijoje koronavirusas sukėlė daugiausiai aukų Europoje – per 11 tūkst. mirčių (86 tūkst. užsikrėtusiųjų, – kovo 27 d. duomenimis), krepšinio lyga ilgai laikė palikusi plyšį atnaujinti pirmenybes, kurias sustabdė prieš tris savaites, kilus pandemijos protrūkiui šalyje.

Vis dėlto italai labai ilgai vylėsi atnaujinti pirmenybes vasarą, tai būtų palanku lygos lyderiams Bolonijos ir Sasario klubams.

Galiausiai nuspręsta čempionatą nutraukti, nors nuostoliai labai dideli – apie 40 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS