Tik pabaigoje atkutęs „Rytas“ gavo PAO meistriškumo pamoką | kl.lt

TIK PABAIGOJE ATKUTĘS „RYTAS“ GAVO PAO MEISTRIŠKUMO PAMOKĄ

  • 2

Antradienio vakarą Vilniaus „Rytas“ savoje aikštėje sužaidė kontrolines rungtynes su Eurolygoje rungtyniaujančiu Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Tituluotam oponentui Donaldo Kairio vyrai priešinosi vos kėlinį, vėliau atidavė iniciatyvą graikams, o spurtas mačo pabaigoje negelbėjo – 67:75 (19:22, 12:19, 14:23, 22:11).

Liūto dalį taškų vilniečiams pelnė legionieriai – Demetrius Jacksonas įmetė 24, Andrew Goudelockas – 19.

„Panathinaikos“ gretose su 18 taškų išsiskyrė buvęs „Ryto“ legionierius Nemanja Nedovičius.

Rungtynės, kaip ir tikėtasi, prasidėjo aukšta sparta. Vilniečius pirmosiomis minutėmis tempė pirmus du metimus pataikęs Martynas Echodas, bet klaidų atakoje buvo nemažai, o kelius prie „Ryto“ krepšio graikai rasdavo nesunkiai ir kur kas dažniau – 6:12.

Graikai išlaikė iniciatyvą, o kėlinio viduryje D.Kairys į aikštę metė ir dar nematytą savo ginklą – neseniai atvykusį aukštaūgį Chrisą McCullough.

Visgi pirmo kėlinio pabaigoje „Rytą“ pradėjo traukti ne jis, o tautietis Andrew Goudelockas. Amerikietis individualaus meistriškumo dėka pataikė kelis įspūdingus metimus ir po pirmųjų dešimties minučių šeimininkai alsavo PAO į nugaras – 19:22.

Sėkmingą atkarpą vilniečiai pratęsė ir antro ketvirčio pradžioje. „Rytui“ pavyko išlyginti rezultatą 24:24, tačiau tuomet iš karto taiklų tritaškį paleido Nemanja Nedovičius ir inicijavo svečių spurtą.

Vilniečiai pateko į duobę, o PAO šovė į priekį 12:2 ir pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklį pranašumą. Jis išsilaikė ir iki kėlinio pabaigos – 31:41.

Antrąją rungtynių pusę PAO pradėjo labai galingai ir pirmųjų dviejų minučių atkarpą laimėjo 7:0. Stipriai pagerinta varžovų gynyba vilniečiams sudarė daugybę problemų, o situaciją kiek labiau gelbėjo tik neblogas pataikymas iš toli.

Atėnų komandoje lyderio vaidmens ėmėsi buvęs „Ryto“ legionierius N.Nedovičius. Iki pertraukos serbas buvo įmetęs vos penkis taškus, tačiau vien per trečią surinko dar trylika ir PAO užtikrintai žingsniavo link savojo tikslo. Po trijų kėlinių „Rytas“ atsiliko 45:64.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai PAO įleido atsarginius, vilniečiai spurtavo 10:0 ir iš karto pareiškė, jog norėtų grąžinti intrigą. Kai kėlinio viduryje A.Goudelockas įleido savo eilinį tritaškį, deficitas sumenko iki penkių taškų – 61:66.

Visgi tuomet graikai rezultatyviai užbaigė dvi iš eilės atakas ir vėl nutolo, o dar kartą „kabintis“ į pergalę šeimininkai jau nespėjo – prasidėjus paskutinei minutei, Demetrius Jacksonas savo reidu sušvelnino atsilikimą iki keturių taškų, tačiau stebuklo „Rytas“ nesukūrė.

„Rytas“: Demetrius Jacksonas 24, Andrew Goudelockas 19, Rokas Gustys 8, Arnas Butkevičius ir Martynas Echodas po 6

„Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 18, Georgios Papagiannis ir Pierre’as Jacksonas po 9, Georgios Kalaitzakis 7.

„Panathinaikos“ savaitgalį dalyvavo Kaune vykusiame Eurolygos priešsezoniniame keturių komandų turnyre.

Iš pradžių graikai 74:81 nusileido Kauno „Žalgiriui“, o mače dėl trečios vietos po pratęsimo 110:102 pranoko Berlyno ALBA krepšininkus.

Pagal pirminį sumanymą po varžybų Kaune graikai turėjo keliauti į Maskvą ir žaisti A.Gomelskio taurės turnyre, tačiau dėl pandemijos ir logistinių problemų pasiekti Rusijos sostinės negalėjo, atsisakė kvietimo ir liko Lietuvoje, kur nusprendė sužaisti draugišką akistatą su „Rytu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

R

nuo ko jis atkuto ? ..........

ciapajevas-

rytas visada padarytas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS