Trijų pirmojo ketverto klubų vilioto M. Jogėlos tikslas – tapti „Neptūno“ lyderių | kl.lt

TRIJŲ PIRMOJO KETVERTO KLUBŲ VILIOTO M. JOGĖLOS TIKSLAS – TAPTI „NEPTŪNO“ LYDERIŲ

Matas Jogėla šią vasarą atsidūrė trijų iš keturių stipriausių Lietuvos komandų akiratyje.

Kaip tinklalapiui basketnews.lt pasakojo antrąjį sezoną LKL sužaidęs lengvasis krašto puolėjas, jis turėjo Panevėžio „Lietkabelio“ pasiūlymą, be to, juo domėjosi Vilniaus „Rytas“ ir kelios Adrijos lygos komandos.

Galiausiai 21-erių metų tauragiškis priėmė sprendimą likti Klaipėdos „Neptūne“, o tai nulėmė didelis komandos vadovybės ir trenerio Tomo Gaidamavičiaus dėmesys.

„Treneris rodė didelį susidomėjimą, nuolat man skambino. Labai daug galvojau apie „Neptūną“, o apsisprendžiau dėl trenerio. Praėjusį sezoną, kai Tomas tapo pagrindiniu treneriu, jis duodavo daug žaisti ir man tai patiko. Duoda laisvės, leidžia mesti, bėgti į greitas atakas. Su treneriu gerai sutariame, todėl pasirinkau jau patikrintą variantą“, – tinklalapiui basketnews.lt sakė naują dvejų metų sutartį sudaręs M. Jogėla.

Debiutiniame sezone „Neptūne“ M. Jogėla LKL vidutiniškai žaidė po 17,5 minutės ir pelnė po 7,5 taško, atkovojo po 3,3 kamuolio ir rinko po 2 rezultatyvius perdavimus. FIBA Čempionų lygoje jo vaidmuo buvo mažesnis – vid. 14 minučių, 4,8 pelnyto taško ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Didžiausia patirtimi praėjusį sezoną M. Jogėla vadina žaidimą atakų organizatoriaus pozicijoje, o tokia užduotis krepšininkui teko dėl to, jog įžaidėjas Darrinas Dorsey ilgą laiką dėl traumų negalėjo rungtyniauti.

Pasistūmęs į šią poziciją, M. Jogėla minutėmis dalijosi su Žygimantu Janavičiumi. Su naujais iššūkiais susidūrusiam krepšininkui trūko stabilumo, tačiau buvo ir solidžių pasirodymų. Dvikovose su Saragosos „Casademont“ ir Prienų „CBet“ jis atliko po 6 rezultatyvius perdavimus (karjeros rekordas), o mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ asistavo 5 kartus.

„Iš šio sezono pasiėmiau daug ko – komandoje buvo daug veteranų, gavau begalę patarimų. Stengiesi kiekvienose rungtynėse ir treniruotėje kažko išmokti, analizuodavome visas klaidas ir po to taisydavome, pritaikydavome aikštėje. Didžiausias pliusas buvo tai, kad pažaidžiau įžaidėju. Tai pridėjo pasitikėjimo, nes pats užbaigdavau atakas, taip pat galbūt ir aikštelės matymas šiek tiek patobulėjo. Turėjau sudėlioti komandą, kur kas turi stovėti. Įgavau daug patirties.

Aišku, ten nebuvo stabilumo, vienose rungtynėse būdavo gerai, kitose prasčiau, bet dėl to ir dirbame, treniruojamės“, – sakė M. Jogėla.

Nors nemažai rungtyniavo įžaidėjo pozicijoje, krepšininkas mano, kad jo pagrindinė pozicija turėtų būti lengvasis krašto puolėjas, kuris gali pasislinkti ir į atakuojančio gynėjo vietą.

Kitą sezoną 201 cm ūgio krepšininkas tikisi tapti vienu svarbiausių komandos žaidėjų. Tokius norus sustiprina ir tai, kad „Neptūnas“ disponuos kur kas mažesniu biudžetu bei sudėtyje turės ne vieną jaunesnį krepšininką.

Kol kas M. Jogėla yra vienintelis žaidėjas, kuris yra garantuotas, jog kitą sezoną rungtyniaus Klaipėdos komandoje. Skelbdamas naujieną apie sutartį su šiuo atletu, „Neptūnas“ teigė, kad dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos klubui teko nutraukti sutartis su komandos žaidėjais.

„Kitą sezoną noriu patobulėti kaip žaidėjas, pasisemti kuo daugiau patirtis ir būti vienu iš pagrindinių komandos krepšininkų. Stengsiuosi padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių, pasiekti geresnius rezultatus nei praėjusį sezoną, Lietuvoje patekti į geriausių komandų trejetuką.

T. Gaidamavičius tikrai yra geras treneris, jaunas, bet jau turintis daug patirties, pats žaidęs profesionaliai. Manau, kad viskas bus gerai, iškovosime pergalių ir žiūrovai bus patenkinti. Viskas turi būti gerai, tik reikia sunkiai dirbti, treniruotis ir netinginiauti“, – teigė puolėjas.

M. Jogėla jau tris savaites kasdien atlieka fizinį pasiruošimą treniruoklių salėje bei stiprina raumenis ir silpnąsias vietas. Šiuo metu jis tik vieną arba du kartus per savaitę nueina į krepšinio salę, tačiau nuo kitos savaitės ketina savo įgūdžius šlifuoti kiekvieną dieną.

„Kaip visada, jaunam žaidėjui reikia labai daug ką tobulinti, bet aš nesistengiu tobulinti visko vienu metu. Išsirenku dažniausiai du aspektus, pavyzdžiui, metimą ir metimą po driblingo, ir stengiuosi tai šlifuoti. Tai darysiu ir šią vasarą – metimai iš vietos, po judesio, išlindus iš užtvarų. Aš kiekvienais metais noriu pagerinti metimą ir ties tuo dar daugiau patobulėti“, – savo planus atskleidė M. Jogėla.

Krepšininkas šią vasarą 3x3 turnyruose nedalyvaus, tačiau nuo liepos pabaigos planuoja rungtyniauti Kėdainiuose vykstančiame „Bucket Summer League“ turnyre.

M. Jogėlai tai bus pirmoji proga tokio lygio turnyre rungtyniauti kartu vienoje komandoje su savo penkeriais metais vyresniu broliu Tauru.

Turnyras baigsis rugpjūčio 5-ąją, o netrukus po to M. Jogėla turės kibti į darbus su „Neptūnu“. Dar nežinoma, ar klubas gaus vietą FIBA Čempionų lygoje, ar turės žaisti atrankos etape. Kvalifikaciniai etapai į artėjančio sezono turnyrą vyks rugsėjo 15-18 ir rugsėjo 22-25 dienomis.

„Man labai svarbu, kad rungtyniautume Čempionų lygoje, noriu žaisti po dvejas rungtynes per savaitę. Čempionų lygos lygis bus stipriai pakilęs, persikėlė tikrai geros komandos, o man pačiam yra svarbu eiti į priekį ir žaisti prieš geriausius krepšininkus“, – sakė puolėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS