Triumfuojantis M. Schilleris: buvome geresni daugeliu aspektų | kl.lt

TRIUMFUOJANTIS M. SCHILLERIS: BUVOME GERESNI DAUGELIU ASPEKTŲ

Kieta Kauno „Žalgirio“ gynyba nutraukė Vilerbano ASVEL šešių pergalių iš eilės seriją. Efektyvus žalgiriečių puolimas leido jiems atsilaikyti atviro krepšinio atkarpomis. Šis receptas kauniečiams padėjo išlikti pajėgiausių Eurolygos komandų gretose.

„Buvome labai aktyvūs, perėmėme 8 kamuolius. Tai parodo, kaip juos spaudėme gynyboje“, - po mačo Kaune patenkintas konstatavo Martinas Schilleris.

Vis dėlto „Žalgirio“ strategas, žinodamas dar laukiantį intensyvų tvarkaraštį, neskubėjo pulti į euforiją. Antradienį atlaikę Prancūzijos čempionų šturmą kauniečiai penktadienį kibs į atlapus Milano „Olimpia Armani“ krepšininkams, o sekmadienį išvykoje jau LKL čempionate mėgins atsirevanšuoti Utenos „Juventus“ ekipai.

„Jeigu pradėsime galvoti apie žaidėjų jėgų taupymą, tada niekas negalėtų žaisti ilgiau nei 15 min. Juk jau visą mėnesį rungtyniaujame intensyviu grafiku. Aišku, su trenerių štabu diskutuojame apie tai. Kita vertus, Thomasas Walkupas keturias dienas nesitreniravo ir nežaidė prieš Klaipėdos „Neptūną“ LKL čempionate, todėl turėjo pakankamai laiko atsikvėpti. Prieš 4 dienas nebūčiau pasakęs, kad jis galės rungtyniauti net 30 min.“, - dėstė austras.

– Šiandien sužibėjo Joffrey Lauvergne‘o, antroje dalyje surinkusio net 16 taškų, ir Roko Jokubaičio duetas. Kaip vertinate jų pasirodymą?

– Jų kombinacija buvo puiki ir veikė sėkmingai. Joffrey labai gerai jaučia varžovų gynybą ir pasinaudojo savo privalumais. Martinas Gebenas pirmoje mačo pusėje žaidė puikiai, todėl J. Lauvergne‘as iki pertraukos rungtyniavo mažiau.

– Kas lėmė geresnį nei pastarosiomis savaitėmis įprasta jūsų auklėtinių pasirodymą puolime?

– Buvome geri situacijose „du prieš du“. Puikiai sužaidė Marius Grigonis, pataikęs ne vieną sudėtingą metimą. Tą patį jis darė ir pirmosiose rungtynėse Vilerbane. Taip pat svarbus buvo ir Th. Walkupo indėlis.

– Naudingas buvo ir Paulius Jankūnas. Ar veteranas artėja link geriausios sportinės formos svarbiausiu sezono metu?

–  Net nežinau kada prasidėjo jo pakylimas ir nesakau, kad jis žaidė blogai prieš tai, bet šiuo metu  jis – tiesiog nuostabus. Paulius patempė komandą Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje su „Neptūnu“. Taip pat solidžiai atrodė su „Crvena Zvezda“, ir tikiuosi, kad jis pratęs sėkmingą seriją.

– Kokią naudą kapitonas suteikia „Žalgiriui“ aikštelėje?

– Jis vis labiau prisiderina prie naujos sistemos, nors pastaruosius kelerius metus jis žaidė kitokia  sistema. Akivaizdu, kad Paulius jaučiasi vis komfortiškiau. O sukaupta milžiniška patirtis jam padeda atlaikyti ir didelį psichologinį krūvį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS